Poliittisesta korrektiudesta, sukupuolineutraaleista liikennemerkeistä, kasvisruokapäivästä ja räjähtelevistä lepakoista keskusteleminen pitäisi lopettaa just tasan nyt.

Kun jokin tervetullut päivitys on saatu hoidettua vaikkapa liikennemerkkien ikivanhaan kuvastoon, annetaan sen olla niin. Ei puhuta siitä enää ikinä.

Tietenkin joku laitaoikeistolainen identiteettipoliitikko lähtee möykkäämään liikennemerkeistä. Lurjus takertuu mihin tahansa, koska hän tarvitsee vaalikannatusta, muttei voi omalla poliittisella toiminnallaan sitä ansaita.

Hän on saattanut hyväksyä ja aktiivisesti kannattaa lakeja ja aloitteita, jotka mitä vaikuttavimmin heikentävät omien äänestäjiensä tai heidän lastensa tulevaisuudenodotuksia. Hän on vienyt äänestäjiltään kaiken toivon tukemalla politiikkaa, joka tekee asumisesta kalliimpaa, koulutuksesta eksklusiivisempaa ja työntekijöistä ”yrittäjiä”.

Hän tarvitsee siksi jonkin näennäiskamppailun, jossa voi esiintyä vapauden puolustajana sortajaa vastaan. Ja tähän tarkoitukseen sukupuolineutraali liikennemerkki tai kasvisruokailu sopii hyvin.

Väitteellä ei tarvitse olla mitään todellisuuspohjaa. Hän voi väittää sukupuolineutraalin merkin johtavan kaikkien poikien pakkosterilointiin, kasvisruokapäivän tietävän aliravitsemusta tai tuulivoimalan aiheuttavan muutoksia eläinten fysiologiassa. Hän voi esittää näitä väitteitä silloinkin, kun asia ei koske ketään oman vaalipiirinsä asukasta. Hänelle tärkeintä on saada reaktio helsinkiläiseltä poliittiselta aktivistilta tai Helsingin Sanomain toimittajalta.

Ja se reaktio tulee varmasti kuin lumeton joulu.

Yhtäkkiä meillä on edessämme tilanne, jossa konservatiiviräyhääjällä on osoittaa kannattajilleen, että hänen kimppuunsa hyökätään. Että etelän media vainoaa häntä, katsokaapa nyt näitä ruutukaappauksia. Ja hänen kauttaan kaupunkilaiset eliitit sortavat koko sitä juurevaa maaseutua kaikkine vuosisataisine arvoineen, jota hän tosiasiassa on juuri ollut säästökuurihallituksen tai umpikorruptoituneen kunnanvaltuuston kautta kurjistamassa.

Häirikköpopulisti maalaa innokkaiden vastustajiensa avulla kuvan rahvaan ja eliitin taistelusta, jossa suljetut kyläkoulut ja autioituneet matkailuresortit johtuvatkin sukupuolineutraaleista liikennemerkeistä. Hänet valitaan jatkokaudelle polkemaan yhä uusia perusoikeuksia, koska hän ”puolustaa” äänestäjiään omilta vastaväittäjiltään.

Koetetaan olla välittämättä liikennemerkkipuheesta. Se on ansa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *