Barack Obama valittiin jatkokaudelle – Donald Trump räyhäsi Twitterissä

Yhdysvaltain kansalaiset ja paperittomat siirtolaiset saivat jälleen kerran vapauden päättää, miltä tv-kanavalta seuraavat, kuinka Ohion osavaltion äänioikeutetut valitsevat liittovaltiolle presidentin. Ehdolla loppusuoralla olleista oikeiston ja äärioikeiston ehdokkaista vähemmän pelottava lopulta voitti vaalit. Barack Obamalle annettiin toiset neljä vuotta aikaa tienata förskottina saamansa rauhannobel.

Mitt Romney hävisi niukasti, mikä jälleen todistaa amerikkalaisten suvaitsemattomuudesta. Olisihan Romney valituksi tultuaan ollut ensimmäinen ei-kristitty presidentti sitten perustajaisien.

Obaman valinta ei ollut itsestäänselvyys. Talousvaikeuksien keskellä amerikkalaisilla on taipumus äänestää mieluummin pankkiiria kuin kommunistia. Pohjoismaista katsottuna Obaman väitetty vasemmistolaisuus vaikuttaa tietenkin omalaatuiselta, mutta kyseessä on näköharha. Sikäläisittäin ymmärrettynä Kokoomuksen Nuorten Liiton johtohahmot edustaisivat keskitien demokraatteja – vaikkakin puheenvuorot lapsilisän kannattamisesta tuomittaisiin järkyttävänä sosialismina.

Vain potku-uhan alla oleva varanpuheenjohtaja saattaisi päästä republikaanien suosioon, jos sattuisi majailemaan enemmänkin rapakon takana.

Tulosta ei ole nielty sellaisenaan.

Vaikka mikään muu ei todistaisi sosialismin etenemistä ja kapitalismin mätänemistä, niin newyorkilaismiljardööri Donald Trump ainakin tuntuu vakuuttuneen siitä. Viimeöistä ääntenlaskentaa seurannut Trump pahoitti mielensä näyttävästi. Twitter-sivullaan tämä maailman kuuluisimman kaksoispäällekampauksen omistava yritysjohtaja antoi muutaman minuutin sisällä ymmärtää, että Yhdysvallat ei ole demokratia, vaan maailman naurunaihe – mikä tavallaan on tottakin – ja vaati lopuksi vähintään kaatamaan terveydenhuoltouudistuksen.

Koska yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, ilmaistaan äskeinen näppärällä GIF-animaatiolla. Voilà:

Ota osaa keskusteluun

4 kommenttia

  1. Yhdysvaltojen ja Suomen poliittisten puolueiden vertaaminen (tai edes samalle janalle änkeäminen) on jonkin verran absurdia. Lähtökohdat, historia ja valtion rakennekin ovat niin erilaisest että ei voi oikein sanoa kokoomuksen olevan yhdysvaltion demareista vasemmalla. Yhteiskuntapolitiikkaa ja eetosta voi tietysti verrata, mutta muuttujia tulee vaan vähän pirusti.

    Tämä on itseasiassa sellainen vertaus josta olen usein kuullut. Jäin kuitenkin miettimään että onko sittenkään näin? Voisin kuvitella että aseveliakselin demareiden teot edustaisivat nimenomaan republikaanista näkökulmaa valtiosta itselle alisteisena kombinaattina josta voi ulosmitata hyötyä mielin määrin.

  2. Suvaitsemattomuus ei-kristittyjä kohtaan? Mitt Romney on mormoni ja mormonina Romney edustaa kaikkia kristinuskon absurdiuksia potenssiin korotettuna. Republikaanit erityisesti korostavat yhdysvaltalaisia kristittyjä arvoja (one nation under God), vaikka kansakunnan perustajat perustusasiakirjoissa halusivat luoda sekulaarisen yhteiskunnan.

    Yhdysvallat on todella jakaantunut, ja jakolinjat ovat enimmäkseen säilyneet sisällissodan ajalta, orjuutta vastustavat osavaltiot vs. orjuutta puolustavat osavaltiot. Hassuja nuo yhdysvaltalaiset.

  3. Voi, tämä kirjoitus tuo niin nostalgisia muistoja 70-luvulta:

    Amerikassa kun ei lähtökohtaisesti voinut tapahtua mitään muuten kuin väärin tai vielä enemmän väärin…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *