Se on baretti, ei baskeri

Lauma aikuisia miehiä hyökkäsi lämminveriravureita vastustavalla Hummaforumilla 15-vuotiaan tytön kimppuun. Asia herätti laajalti pahennusta sekä tietenkin mahdollisen poliisitutkinnan. Elämmehän aikoja, jolloin aikuistenkaan solvaaminen ei ole järin hyvätapaista.

Samalla myös Kaasuputki-blogi sai osan kunniasta, vaikkakin aiheetta. Nimittäin mikäli salakavalan tietovuodon takana olisi ollut barettipäinen siiderirojalistimme, jutussa olisi ollut mukana asianmukaiset ruutukaappaukset.

Lisäys:

Tutkija Anna Mikkola osuvasti muistuttaa sosiaalisen median puolella, että itse asiassa ei ole mitään uutta. Vastaväittäjät haetaan mistä saadaan. Vuonna 2007 FT Jussi Halla-aho päätti paremman tekemisen puutteessa murskata yhdeksäsluokkalaisen nuorukaisen argumentit.

Sanotaan nyt heti alkuun, että ei tietenkään ole kaunista eikä korrektia raadella 35 ikävuoden elämänkokemuksella ja ylemmän korkeakoulututkinnon arvovallalla yhdeksäsluokkalaisen koulupojan tekstiä.

Minkä jälkeen Halla-aho käyttää n. 5 800 merkkiä ilmaistakseen, millä kaikilla tavoilla poikaparka on väärässä. Mitäs syntyi samaan universumiin.

Ota osaa keskusteluun

5 kommenttia

  1. Baretistapa hyvinkin tuli mieleeni John Wayne, ja elokuvansa Vihreät baretit (ei siis baskerit). Jokatapauksessa päähineitä ei tule sekoittaa keskenään.

  2. No hei. Tuossa kuvassa pääsi on takakenossa, joten on mahdotonta sanoa, onko siellä lakin keskellä nipukkaa vai ei. Mutta kuitenkin, koska induktiivisesti punavihermädättäjät ovat aina sivareita eivätkä uskalla pitää barettia, ja kaiken lisäksi ihailevat terrorismia harjoittavia pieniä vähemmistökansoja, niin baskeri on se väistämätön olettamus.

    Tietysti se olisi voinut olla myös sellainen tupsulla varustettu skottipäähine, mutta ne ovat paljon harvinaisempia. Virhe eli ei, tämäkin kriittinen ekstrapolaatio perustui siis empiirisesti verifioitavissa oleviin objektiivisiin tosiseikkoihin.

  3. Kiinnittäisin myös huomiota tuohon FT Halla-ahon argumentointiin tuossa bloggauksessa. Siinä hän esittää yhdeksäsluokkalaisen Pertun sortuneen asenteeseen, jonka ovat Halla-ahon mielestä nerokkaasti aiemmin lanseeranneet hänen omassa vieraskirjassaan nimimerkki ”Tapza” ja omassa blogissaan nimimerkki ”Reino”. Kuten kuka tahansa voi tästä vastaansanomattomasta vetoamisesta auktoriteetteihin tai ainakin vertaisiin kirjoittajiin havaita, on peruskoululainen suvaitsevainen lytätty FT Halla-ahon toimesta jokseenkin täydellisesti!

    Kuten kommentissani Kaasuputken FB-seinälle jo totesin, tätä triumfia on kansanedustaja Halla-ahon kelvannut muistella lämmöllä vielä viime syksynä.

  4. Yhdistettynä asukokonaisuuteen ja taiteilijamaiseen olemukseen se on aina baskeri. Niin tässäkin tapauksessa 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *