Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi ”tunnetaan vahvoista mielipiteistään”.

Juho Romakkaniemen ”vahvojen mielipiteiden” suorat ja välilliset uhrit voisivat sanoa, että Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja valehtelee päin näköä, solvaa ja panettelee. Mutta he eivät ole Juho Romakkaniemi, joten he valehtelevat päin näköä, solvaavat ja panettelevat.

Romakkaniemen lähipiirissä ollaan järkyttyneitä, kun heidän paras ystävänsä on aina nettivainojen kohteena. Hänhän on niin mukava mies. Toki hänellä on niitä ”vahvoja mielipiteitä”, mutta silti.

Vuonna 2020 Juho Romakkaniemi ei voi hävitä. Hän on pelannut kaikki korttinsa oikein. Maailma saattaa tuhoutua. Ihmiskunta nyt ainakin. Ja Suomi aivan varmasti. Mutta kaiken poltettuaan Juho Romakkaniemi yhä seisoo jaloillaan kytevän tuhkakasan kuninkaana. Missä ovat närkästyneet suvaitsevaiset silloin? Missä vegaanit ja feministit, äärivasemmisto ja ääripolkupyöräilijät? Tomuna kavereilleen ystävällisen riidankylväjän kengänpohjissa.

Juuri nyt Juho Romakkaniemi koordinoi vastakampanjaa, jossa pyritään sabotoimaan Finnwatchin #430miljoonaa-kampanjaa ja sen tukijoita. Hän vetoaa sosiaalisen median tileillään suoraan huonosti käyttäytyviin seuraajiinsa. Hän on valittanut piispoille kristillisten hyväntekeväisyysjärjestöjen osallisuudesta kampanjaan, mikä saikin Helsingin piispa Teemu Laajasalon hätkähtämään varakkaimpien seurakuntalaistensa puolesta.

Ennen kaikkea Romakkaniemi on kannustanut yrittäjiä ja yksityisiä lahjoittajia jättämään kampanjaan osallistuvat järjestöt ilman tukea – toki verhotusti niin kuin halla-aholaisen spam & destroy -taktiikan ammattilainen osaa.

Koko operaatio vain, koska joukko kansalaisjärjestöjä ja ammattiliittoja ehdottaa kaikkein varakkaimpien tulonsaajien verotuksen kohtuuttomimpien porsaanreikien tukkimista valtiovarainministeriön asiantuntijoiden suositusten mukaisesti. Romakkaniemi vihaa verovälttelyn ehkäisemistä valkoisena hehkuvalla raivolla. Se näkyy ja kuuluu kauas ja tästä äärimmäisen julkisesta räyhäämisestä Keskuskauppakamari hänelle rahalla maksaa.

Tulevaisuuden Suomi on rakennettu seuraavien arvojen varaan: Vapaus ja vastuullisuus, toimiva markkinatalous ja vapaa kilpailu, sekä mahdollisuuksien tasa-arvo jokaiselle ihmiselle ja yritykselle kehittyä parhaaseensa sekä menestyä sen mukaisesti.

(Keskuskauppakamari: Visio)

Keskuskauppakamari on yksi elinkeinoelämän lukuisista vaikuttamisjärjestöistä. Sen toiminta on aina poliittista eikä kytköksiä Kansallisen Kokoomuksen suuntaan peitellä edes huumorimielessä. Romakkaniemi ei näe mitään outoa tilanteessa, jossa hänen organisaationsa lobbaa päättäjiä kaksin käsin, mutta haluaa kieltää muita vaikuttajajärjestöjä edes lähestymästä politiikan tekijöitä.

Kolmen koon putiikki huokuu omissa periaatejulistuksissaan pelkkää vapautta ja mahdollisuuksia, mutta rakentaa ”mahdollisuuksien tasa-arvoa” koordinoimalla täsmäiskuja hyväntekeväisyysjärjestöjen rahoitukseen, mikäli nämä haksahtavat edes nimellisesti kannattamaan rikkainta prosenttia ärsyttäviä ohjelmia.

World Vision on oivallinen esimerkki. Kristillistaustainen kansainvälinen lastensuojelujärjestö joutui vetäytymään kampanjasta, jottei Romakkaniemen masinoima vastakampanja olisi enempää vahingoittanut lasten eteen tehtävää työtä.

Luit aivan oikein, Juho Romakkaniemi ja Keskuskauppakamari olivat täysin valmiit kostamaan maailman köyhimmille lapsille sen, että joku julkesi huomauttaa, ettei Suomen rikkaimpien ihmisten suurten ansiotulojen muuttaminen listaamattoman yrityksen höyhenenkevyesti verotetuiksi osinkotuloiksi ole aivan täsmällisesti paras keino rakentaa toimivaa hyvinvointiyhteiskuntaa.

Romakkaniemi todistaa olemassaolollaan, että ihmisiä kannattaa ärsyttää ja kiusata. Ihmisille kannattaa vittuilla. Viha on kauppatavaraa siinä missä hääsuunnittelu ja kinuskimunkitkin. Niin kauan kuin potkii itseään heikompia itseään vahvempien tilauksesta, mikään ylilyönti ei ole liian raju. Ei edes silloin, kun hyökkäyksen kohteena on lastensuojelujärjestö. Tätä työtä Romakkaniemi on tehnyt siitä asti, kun puoluetoveri ja naapurinpoika Jyrki Katainen poimi hänet siipimiehekseen. Hän on siinä tappavan hyvä.

Tietenkään Juho Romakkaniemi ei ole yksin ammatissaan. Hänen tavallaan Tere SammallahtiUlla AppelsinJari SarasvuoPeter VesterbackaIvan PuopoloSanna UkkolaBen ZyskowiczMikael Jungner ja perussuomalaisen eduskuntaryhmän laaja sosiopaattikaaderi tietävät, että vihalle on paremmat markkinat kuin yhteistyölle. Viha on uusi Nokia. Ei mikään ihme, että nämä laitaoikeiston ammattihäiriköt ovat keskenään hyviä ystäviä.

Ystävilleen, kuten todettua, Juho Romakkaniemi on maailman mukavin mies.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *