Hakkarainen

 
[iframe width=”500″ height=”405″ src=”http://www.youtube.com/embed/cn0rFO2x828″]

Vappuna Nuorgam-musiikkijulkaisun Tommi Forsström laati videon ja sen perään komean miksauksen hakkarainen.nrgm.fi-sivulle.

[soundcloud]http://soundcloud.com/nrgm/teuvo-hakkarainen-bileet[/soundcloud]

Teuvo Hakkarainen – Bileet minareetin tolpan nokassa (maximum vuvuzela remix inna dem vappu stylee) by NRGM

Mistä on kyse?

Teuvo Mauno Kalervo Hakkarainen syntyi 12.4.1960 Viitasaarella. Hän asuu yhä Viitasaarella. Hän jätti peruskoulun kesken kahdeksannella luokalla eikä ole autokoulua lukuun ottamatta suorittanut mitään opintoja. Hakkarainen ei seuraa mediaa ja ylpeilee sillä, ettei omista televisiota tai radiota. Hän on käynyt ulkomailla – komennustyöläisenä niin kuin tuhannet suomalaismiehet – mistä on seurannut kaksi asiaa: hän kammoksuu ulkomaalaisia, mutta ymmärtää rajat ylittävän työssäkäynnin tarpeen.

Uskonnoltaan Teuvo Hakkarainen on karismaattisen, luterilaiseen kirkkoon kuulumattoman helluntaiherätyksen jäsen. Hän on tunnustuksellinen islamofobi: Hakkaraisen maailmassa Viitasaari on täynnä minareetteja, joista kaikuu rukouskutsuja aamuisin.

Tällä hetkellä Teuvo Hakkarainen nauttii 6 335 euron palkkaa ensimmäisen kauden kansanedustajana. Tätä ennen hän on saanut ansiotulonsa sahayrittäjänä.

Kyseinen saha – Haka-Wood Oy – on omanlaisensa erikoisuus. Taloussanomien tietojen mukaan firma on tehnyt lamavuonna 2009 yli puolen miljoonan euron tappiot. Vielä vuotta myöhemmin tulos on ollut 36 000 euroa miinuksen puolella. Tämä on johtanut henkilöstövähennyksiin: 28 työntekijän firmasta liki puolet sai jäädä ansiosidonnaiselle viime vuoteen mennessä.

Taulukon suurin epäselvyys on vuoden 2009 tyhjä sarake. Tarkoittaako se, että saha on seissyt lomautettuna koko vuoden vai sitä, ettei tätä tietoa ole vain viitsitty toimittaa viranomaisille?

Tuloskehitys on heitellyt rajusti. Liikevaihto putosi katastrofivuonna 2009 liki miljoona euroa vuoteen 2008 verrattuna ja aiheutti aiemmin mainitut 501 tuhannen euron tappiot. Seuraavana vuonna liikevaihto oli noussut 155 000 eurolla, mutta tuloksen muutos oli peräti 470 000 euroa. Miten hitossa? Paremman tiedon puutteessa on vain uskottava, että säästökuurit ovat purreet ja 315 000 euroa oli nipistetty menopuolelta. Toiminta on kaikesta päätellen supistettu minimiinsä, koska vielä 2006 firma teki pienemmällä liikevaihdolla ja täydellä 28 ihmisen työvoimalla reipasta plussatulosta.

Näinä samoina aikoina Haka-Woodiin kaadettiin julkista rahaa. Viitasaaren kunta takasi vuonna 2008 yhtiölle 400 000 euron lainan ja Euroopan aluekehitysrahasto myönsi investointitukea 461 750 €. EU-kriittinen Hakkarainen ei ole epäröinyt ottaa vastaan julkista tukea perheyhtiöönsä.

Sahan pahin huolenaihe on silti sen paloherkkyys. Vuonna 2001 silloinen toimitusjohtaja, rouva Hilja-Kyllikki Hakkarainen manaili, että ”kyseessä on jo neljäs tulipalo tällä sahalla”. Paja oli palanut keskimäärin kerran vuodessa. Yhdeksän vuotta myöhemmin uusi paloepidemia iski sahaan:

Sahalla on puolentoista vuoden aikana sattunut kaksi aikaisempaa tulipaloa. Viime maaliskuussa paloi sahan lämpölaitos ja viime vuoden elokuussa yksi sahan jakolinjoista syttyi tuleen.

Kaikkiaan siis uutisia yhdistelemällä saadaan seitsemän tulipaloa vuosina 1997–2010. Jos kyseessä olisi tamperelainen pizzeria, eräs äärikansallismielinen keskustelufoorumi olisi jo varma tapahtumain taustoista.

Kevään 2011 eduskuntavaaleissa Teuvo Hakkarainen valittiin eduskuntaan Perussuomalaisten ehdokkaana. Hän myönsi käyttävänsä kravattia toista kertaa elämässään – olisiko varusmiespalvelus jäänyt Hakkaraiselta suorittamatta? – ja antoi sitten lausunnon, jonka sisällön avoin rasismi herätti vähemmistövaltuutetun ja jopa Timo Soinin.

Seuraavien päivien aikana Perussuomalaisten uusi kansanedustaja teki Suomen ennätyksen meemiksi muuttumisessa.

[iframe width=”500″ height=”405″ src=”http://www.youtube.com/embed/S6ZeB8kn1kI”]

[iframe width=”500″ height=”405″ src=”http://www.youtube.com/embed/RiAh5gPhEc0″]

[iframe width=”500″ height=”375″ src=”http://www.youtube.com/embed/vPZf_TwB884″]

Ota osaa keskusteluun

4 kommenttia

 1. En minäkään tahdo sanoa tai väittää mitään, mutta meilläpäin ensimmäinen kerta on vahinko, toinen kerta on sattuma, mutta kolmannesta ylöspäin mukana on jo tahallisuutta.

  Seitsemän saha-paloa? Juuuuust…

 2. Sahoissa on se luontainen ominaisuus, että markkinoiden alkaessa heiketä ne syttyvät palamaan. Varsinkin varastoina käytetyt alueet kuten höyläämöt, kuivaamot. Myös vanhentuneet koneet nostavat palovaaraa. Riskialtis ala kertakaikkiaan.

  1. Joo,
   Kirsti on oikeassa, mutta myös Termostaattori.
   On se pieni ihme että saha palaaaaaaaaaaaaaaaa ja palaa
   noin tiuhaan tahtiin.

   Muutenhan Hakkarainen on peräti kansanmies ja siis sopiva edustaja.
   TYHMÄN KANSAN TEORIAA pahimmillaan – lue siis Öisinajattelijan edesmenneet blogit”
   Öisinajattelija

 3. Ehkäpä Hakkarainen on kaiken pilkkansa ansainnut, mutta kyllä tämä jo alkaisi riittää. Uskotaan, että hän on rehellinen suomalainen mies, joka ei vielä ole oppinut ajattelemaan mitä sanoo. Varmaan hän saa kärsiä tarpeeksi ensimmäisen päivän lausunnoistaan.

  Seurataan nyt miehen eduskuntatoimia ja otetaan niihin kantaa, jos tarvetta on. Tulevaisuus näyttää, mitä asioita mies ajaa ja pystyykö hän oppimaan kokemuksistaan.

  Uskon, että Perussuomalaisten kannatusta voidaan vähentää vain täysin asilallisella kritiikillä. Toistaiseksi haluan uskoa myös, että valtaosa Perussuomalaisten kansanedustajista on ihan vilpittömiä viime vuosien eriarvoistumisesta huolestuneita ihmisiä. Täytyy tietysti varautua siihenkin, että olen tehnyt väärän arvion.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *