Ihan tavallinen perhe

putin-luganossa

LUGANO, SVEITSI.

Vuoristojärven penkereille kohonnut italialaiskaupunki kylpee nousevan auringon valossa. Diplomaattien, investointipankkiirien ja kansainvälisten järjestöjen työntekijöiden autot alkavat ilmestyä kaupungin kapeille kaduille. Risteilyvieraat ja patikkamatkailijat valokuvaavat jylhää järvimaisemaa. Vetten yllä yhä lipuu verkkaista usvaa. Mutta Hotel Splendide Royalin presidenttisviitistä verkkaisuus on kaukana. Huoneistossa on meneillään täysi kuhina.

Venäjän presidentti Vladimir Putin, 62, on juuri kylvettänyt vain muutaman päivän ikäisen vauvansa. Hän on tapansa mukaan paidatta. Kätilö on ollut vieressä auttamassa. Pienokainen on kääritty pehmeään pyyhkeeseen. Presidentti kaivaa hiukan hermostuneena sairaalalta saadusta hoitokorista kertakäyttöistä vaippaa. Putinin puoliso, pian 32-vuotias Alina Kabajeva, makoilee aamutakissaan sohvalla ja hihittää, kun Putin äärimmäisen varovaisesti kiinnittää vaipan tarrat. Presidentin sihteeri odottaa ovella kiltisti vuoroaan päivän agendan kanssa. Vielä ei ole töiden aika, sillä nyt Putin on vain yksityinen kansalainen. Vova on isyyslomalla.

Kaasuputki-blogi on ainoana länsimediana saanut tilaisuuden haastatella pariskuntaa heidän tuoreesta perheonnestaan.

Sant’Annan yksityissairaalassa kauniin tyttären synnyttänyt Kabajeva kotiutui joitakin päiviä sitten. Sen jälkeen äiti ja vauva ovat asuneet lapsen isän, presidentti Putinin, kanssa ylellisessä hotellihuoneistossa. Tavoitteena on matkustaa takaisin Venäjälle heti, kun Alinaa hoitanut lääkäri antaa luvan. Mutta toistaiseksi kolmihenkinen perhe nauttii kiireettömästä arjesta maailman kauneimpiin kuuluvassa järvimaisemassa.

Alina ja Vladimir ovat seurustelleet jo muutamia vuosia. Nuori urheilija ja Venäjän presidentti tapasivat aikanaan töiden kautta. Alina edusti Venäjää lukuisissa arvoturnauksissa hyvällä menestyksellä ja olisi ollut ihme, mikäli kaksinkertaisen olympiamitalistin ja maan presidentin polut eivät olisi edes ohimennen ristenneet. Varsinaiseksi romanssiksi toveruus kuitenkin kasvoi vasta neiti Kabajevan parlamenttiuralla. Duuman jäsenenä ja puolueen kannattajana Alina tapasi Vovaa säännöllisesti.

– Jossain vaiheessa sitten vain klikkasi, Vladimir kertoo sivulleen katsomatta sitoessaan pienen vauvansa kietaisubodya. Sinuttelemme tuttavallisesti, lapsen syntymä on selvästi pehmentänyt suurvaltajohtajaa.

Alina nyökkää sohvalta. Kumpikaan ei suhdetta hakenut, mutta sellaisen he saivat. Kilpavoimistelija ja hyväkuntoinen kamppailu-urheiluharrastaja ymmärsivät toisiaan syvällisesti alusta asti.

– En voisi edes harkita seurustelevani miehen kanssa, joka ei harrasta liikuntaa, Alina kertoo.

– Enkä nyt tarkoita mitään lenkkeilyä tai hiihtoa, vaan kovia fyysisiä haasteita. Esimerkiksi meidän seksielämämme on hyvin monipuolista, koska olemme molemmat tottuneet mutkikkaisiin liikesarjoihin ja olemme hyvin notkeita.

Vova on samaa mieltä:

– Voimme myös harjoitella yhdessä samassa salissa, hän permannolla ja minä tatamilla. Me olemme toistemme parhaimmat kirittäjät. Kumpikaan ei suostu olemaan se, joka poistuu suihkuun ensimmäiseksi.

6. maaliskuuta syntynyt tytär on kuitenkin hillinnyt kuumaveristä Putinia.

– Edellisessä liitossa syntyneiden lasteni elämä jäi minulle vieraaksi. En ollut osallistuva isä. Pidin huolen vain siitä, että kotona on rahaa ruokaan. Vaikka olen sittemmin lähentynyt aikuisten tytärteni kanssa, pelkään menettäneeni jotain täysin korvaamatonta.

Nyt rahahuolet ovat toistaiseksi ohi. 200 miljardin dollarin omaisuuden työnsä ohessa luonut Vladimir on päättänyt olla toistamatta laiminlyöntiään uudessa parisuhteessaan.

– Aion osallistua tyttäreni kasvatukseen enemmän, Vladimir kertoo.

– Aivan ensiksi pidän isyysloman. Haluan että tyttäreni ja minun välille muodostuu alusta asti luja side.

Alina on ylpeä miehensä uudenaikaisesta ajattelusta.

– Vova on hyvä roolimalli venäläiselle miehelle. Hän ottaa osaa kotitöihin ja lapsensa elämään, muttei menetä grammaakaan maskuliinisuudestaan niin tehdessään.

– Näin on, kyllä se Ukrainan kriisi pyörii ilmankin, että minä siellä joka päivä heilun kuin heinämies, Vladimir murjaisee nostaen pienen ihmisen sohvalle äidin rinnoille.

Alun perin Vladimirin oli tarkoitus pitää isyysvapaata täydet kaksi viikkoa, mutta laajan Venäjänmaan julman itsevaltiaan toimi ei jousta aivan yhtä paljon kuin hiukan tavanomaisemmat ammatit. Ei siitäkään huolimatta, että lähes kymmenen dramaattisen päivän aikana Vovan yöunet ovat jääneet vähiin.

Hän näyttää hiukan kalpealta ja väsyneeltä.

– Voi olla, että joudun matkustamaan kotiin hiukan ennen muuta perhettä, sillä joudun tapaamaan Kirgisian presidentin, Vladimir harmittelee, mutta katselee Alinan sylissä nukkuvaa vastasyntynyttä lempein silmin. Hän naurahtaa:

–Toisaalta se antaa minulle mahdollisuuden laittaa kotona kaikki valmiiksi vauvaa varten.

Jätän onnellisen perheen tutkimaan uutta elämäänsä. Adjutantti avaa minulle oven, kun kuulen jo presidentin sihteerin esittelevän asiaansa. Ainakin uudet koodit Venäjän ydinaseisiin on jälleen arvottu.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

 1. Jee,
  tämä on parasta zeitgeist-jamia!
  Vladimir Putinin 20 m etäisyydeltä tavanneena (2002) voin vakuuttaa, että kyseessä on hellä isä, ja saksaakin pehmeästi puhuva lahjomaton agentti.

  Alina Kabajeva taas parasta synnytysainesta, taipuu monelle mutkalle SAMBO-miehen käsittelyssä (SAMBO = Samosashita bez oruzhija),
  KGB:ssä kehitetty erityinen lähitaistelumuoto, karaten ja judon sekoitus, joka tappaa. Juuri siinä Vladimir menestyi jo LGU-Leningradin yliopistoaikoinaan…ja ehkäpä kärsii seksissä mutkalle menevän Alinan kanssa kilpailuaikojen selkävaivoistakin…?)
  Öisinajattelija

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *