Ihmisvihaajan viimeinen temppu

kari

Siitin on herkkä ruumiinosa, joka terveenä palvelee omistajaansa monin tavoin. Virtsa poistuu sen kautta miehen elimistöstä. Lukuisten hermopäätteidensä ansiosta sen stimuloiminen tuottaa seksuaalista tyydytystä joko yksin tai halukkaan kumppanin tahi kumppaneiden kanssa. Samalla se usein voi tuottaa mielihyvää myös vartalossa, johon se on penetroitunut.

Tämän takia on väärin sanoa, että Kari Rajamäki olisi mulkku. Ei ole.

Kari Rajamäki on eräänlainen olio, jonka suosikkiharrastuksia ovat kalastus ja vailla täysiä kansalaisoikeuksia Suomessa asuvien ihmisten vahingoittaminen. Hän on pohjoissavolainen oikeistodemari, jonka mielestä 35 euron vuotuisen valtakunnallisen kalastuslupamaksun vaatiminen 1500 euron keskieläkettä nauttivalta 65-vuotiaalta on ihmisoikeusrikos, mutta julkisen terveydenhuollon välttämättömien palveluiden epääminen lapsilta ja raskaana olevista naisilta ei.

10. maaliskuuta 2015 hallituspuolue SDP:n kansanedustaja Kari Rajamäki liittoutui oppositiopuolue Perussuomalaisten kanssa kaataakseen puoluetoverinsa johdolla valmistellun, hallituksen yksimielisesti esittämän lakiesityksen paperittomien terveydenhuollosta. Ehdottamalla persujen kannattamana esityksen pöytäämistä Rajamäki varmisti, ettei eduskunta tällä vaalikaudella ehdi säätää esityksen pohjalta lakia.

Suomessa toki hoidetaan jo nyt paperittomiakin, mutta vain ensiavussa.

”Hän halusi pitää huolta, että diabeteslapsen ensimmäinen hoito Suomessa on raajan amputaatio”, Vasemmistoliiton Anna Kontula toteaa Rajamäen edustamasta ajatusmaailmasta.

Perussuomalaisten likimain geneettinen taipumus vainota ulkomaalaisia on niin itsestään selvä, ettei siitä jaksa edes tuohtua. Tosin Timo Soinilta voisi kysyä, miksi hän on yhtäkkiä niin halukas syyttämään viatonta lasta tämän vanhempien rikkeistä. Ovathan persut ovat muun muassa vastustaneet aborttia pontevasti juuri sillä verukkeella, että syntymätön lapsi on syytön niihin olosuhteisiin, joissa se siitettiin. Nyt, kun tämä samainen syytön lapsi – syntymätön tai syntynyt – täytyisi pitää hengissä, kaikki asiaankuuluvat raamatunlauseet ovat oudosti unohtuneet.

Mutta Kari Rajamäki on ainakin nimellisesti sellaisen puolueen jäsen, joka Forssan ohjelmassaan vuonna 1903 esitti tämän vaatimuksen:

8. Terveydenhoito valtion ja kuntain asiaksi. Maksuton lääkärinapu ja lääkkeet sekä synnytysapu. Maksuton hautaus.

Ja nyt siis ei puhuta edes sotaveteraanien vuodepaikat kavalasti kaappaavista terveysturisteista, vaan noin kahdentuhannen ihmisen elämää koskevasta olemassa olevien palveluiden laajentamisesta. He ovat ihmisiä, jotka jo nyt ovat Suomessa. He ja heidän ongelmansa eivät katoa minnekään, vaikka kuinka sulkisimme silmämme asialta.

Uudistuksen arvioitu kokonaiskustannus olisi puoli miljoonaa euroa vuodessa. Se on summa, jonka esimerkiksi Helsingin kaupunki heittää pelkkänä virkamiespäätöksenä ostaakseen kaapelitv-yhtiöltä mainostilaa.

Rajamäen mielestä hädässä olevia ihmisiä ei saa auttaa, mikäli on edes teoreettinen mahdollisuus, että joku aivan tahallaan tulisi apua hakemaan. Lakiesitys ei tätä mahdollisuutta avaa, mutta ei nyt anneta faktojen häiritä hyvää ulkomaalaisvastaisuutta.

Janne Zareffin kommentti Yleisradion Pressiklubin seinällä kertoo tämän saman ytimekkäämmin ja äkäisemmin:

https://www.facebook.com/ylepressiklubi/posts/10152884717962874

Silti – kaikessa ankeudessaankin Rajamäki on vain edustuksellisen demokratian valitettavaa ydinjätettä, jolla on ollut aivan liian pitkä puoliintumisaika. Huomattavasti masentavampia ihmisvihaajia ovat ne 6 776 pohjoissavolaista, joiden mielestä tämä sosiaalidemokratian ja kansallissosialismin sekoittanut karriääripoliitikko on edes huumorimielessä oikealla asialla. Tai ehkä 6 775, mikäli oletamme yhden äänen tulleen työläispatriootilta itseltään.

Rajamäki on ennenkin käyttänyt hyväkseen äänestäjiensä synkimpiä ennakkoluuloja. Hän tietää, että suomalainen sietää mitä tahansa ihmis- ja kansalaisoikeusloukkauksia, kunhan kuri ja järjestys säilytetään. Rajamäki on mennyt tässä periaatteessa sellaisiin äärimmäisyyksiin, että on jopa antanut rikkoa kuria ja järjestystä, jotta saadaan luotua mielikuva kurin ja järjestyksen ylläpidosta. Laskelmat ovat pitäneet kutinsa ja hyväuskoiset äänestäjät ovat vaalikaudesta toiseen raapustaneet Rajamäen numeron lippuihinsa.

Halveksittavinta Kari Rajamäessä ei silti ole hänen empatiakyvytön populisminsa. Minkäs teet, kun naapurikateudesta voimansa saavan asuntovelallisen ääni ei tipu maailmanparantajalle ja muunlaisia äänestäjiä ei ole. Varkautelaisen vastenmielisin luonteenpiirre on hänen jopa demariksi poikkeuksellisen räikeä kaksinaamaisuutensa. Rajamäki ei näe mitään ristiriitaa oman ulkomaalaisvastaisen poliisivaltiofantasiansa ja toisia puolueita koskevan poliittisen retoriikkansa välillä.

Vaatii melkoista kognitiivista dissonanssia toisella suupielellä syyttää sekä Perussuomalaisia että Kokoomusta ”kovien oikeistolaisten arvojen” levittämisestä, kun toinen suupieli on juuri sylkenyt kansakunnan silmille väärentämätöntä äärikansallismielistä demagogiaa.

Syyskuussa 2014 Rajamäki kehtasi vuodattaa krokotiilinkyyneliä ”sairaiden ja vanhusten” hoidon laiminlyönneistä ja niiden maksattamisesta köyhimpien rahoilla:

– Lepomäen edustamat arvot johtaisivat Suomen takaisin 1930-luvun huutolaisyhteiskuntaan, jossa sairaat ja vanhukset annetaan hoidettavaksi vähiten vaativalle. Rikkaiden sukujen perintöverot poistetaan, mutta lapsiperheiden ja palkansaajien verorasitusta ollaan valmiita lisäämään.

Vuonna 2012 Rajamäki joutui outoon pinteeseen. Perussuomalaisten ”maahanmuuttokriikot” halusivat kiristää rikoslakia siten, että rikokseen syyllistynyt maahanmuuttaja karkotetaan. Yrittäessään keksiä jotain moitittavaa lakiesityksessä, hän päätti alkaa käyttää persuryhmästä nimitystä ”Suomen Sisu”. Kaikista maailman ihmisistä oululaisrasisti Olli Immonen sivalsi takaisin täydellisellä totuudella:

Arvoisa puhemies! Luulenkin, että edustaja Rajamäki taitaa olla vain kateellinen siitä, että tämä kyseinen lakialoite tuli edustaja Halla-ahon kynästä eikä hänen omasta kynästään.

Kari Rajamäki ei asetu ehdolle kevään eduskuntavaaleissa, mikä tietää koko Pohjois-Savon maakunnalle komeaa harppausta vasemmalle. Siinäkin tapauksessa, että äänet satavat persujen laariin.

Ota osaa keskusteluun

20 kommenttia

 1. tämä Rajamäen julkinen teurastus on kyllä sitä luokkaa, että alkaa jo tuntea sympatiaa miestä kohtaan jonka mukaan laki oli epäonnistunut. Alkaa funtsia että terveysturismi Venäjältä on todellakin uhka tilanteessa jossa hoifot kallistuvat ja raha loppuu.

 2. Oikeassahan Rajamäki oli. Lisäksi: mitä populismia siinä on että viimeisinä töinään kansanedustajana pitää suomalaisten puolta? Radikaalit unohtavat realiteetit ja syyttävät Rajamäkeä populistiksi – ei hänen tarvitse enää kenenkään suosiota kalastella.

 3. Blogit ovat kyllä mestarillisesti kirjoitettuja. Sen sijaan ihemettelen sitä, miten tälle palstalle kirjoitetaan edelleen kommentteja nimimerkeillä.
  Venäläisetkö tässä nyt taas ovat uhkana suomalaisille veronmaksajille? Vai romanialaiset ja bulgarialaiset romanit? Ihmisiä pitää auttaa hädässä ja niin kauan kuin he maassa ovat. En lähde enää toistelemaan juttuja lapsipotilaista ja synnyttävistä äideistä. KU:n keskustelupalstalla olen samoista asioista aiemmin kirjoittanut. Terveysturismi-sana on uusi termi, jota niin mielellään toistellaan. Ei tietenkään ole perusterveydenhuolto kunossa kaikilla Suomessa asuvillakaan, mutta ihmisinä pitää kohdella niitäkin, jotka muuttavat tänne uusina asukkaina.
  Toistan jo aikaisemmin sanomani, että PerusS on vaarallinen puolue, joka tulisi pitää poissa maan hallituksesta. Rajamäen ”teurastuksesta” olen vähän samaa mieltä kuin tämä Polho. Tolkkua pitäisi löytyä myös henkilöönkäyvästä arvostelusta, vaikka olisi täysin vastakkaista mieltä.

  1. Vai ihmettelet sinä Antti, miten blogeissa sallitaan nimimerkit. Olisihan se aika ikävää pitemmän päälle lukea vain Antti Järvisen kommentteja eri blogeissa. Näyttää olevan totaalisen kuollutta Vekkolehden keskustelu sen siirryttyä feisbuukkiin. Ei, eihän se kuollutta ole. Sitä vain ei ole.

 4. Tällaiset jamijärviset aioheuttavat sen, että en tule koskaan äänestämään vasemmistoliittoa vaikka vihreiden päälinja on itselleni liian oikeistolainen.

  Äänestän tyhjää mieluummin kuin tyhjäpäätä tai fanaatikkoa.

  1. Olen varma, että puoluekentässä on tarjota sinulle myös kansallisbolševistinen vaihtoehto, jossa voit harjoittaa luokkatietoista ulkomaalaisvastaisuutta.

 5. Useat ovat nyt voivotelleet, että Kari Rajamäki on joutunut ikävän käsittelyn kohteeksi. Jos jätettäisiin tästä pöyristyminen tyypin itsensä huoleksi. Kokenut poliitikko kyllä kestää pahemmankin myllytyksen. Olisin voinut ilkeämminkin kirjoittaa jo ihan sen perusteella, että vanhoja muistellessani törmäsin Rajamäen sairaaseen Breivik-kannanottoon, jossa demarikansanedustaja siirtyy sujuvasti alaikäisten aatetovereittensa joukkomurhan tuomitsemisesta näiden murhaajan tavoitteiden ymmärtämiseen:

  Demokratian toimivuus, kansan tahdon toteutuminen ja tarpeiden parempi heijastuminen päätöksissä ovat kansanvallan puolustamista. Työttömyyteen ja köyhyyteen liittyy vääjäämättä myös yhteiskunnallinen syrjäytyminen ja ulkopuolisuus, välinpitämättömyys ja katkeruus, eristäytyminen ja yhteisöllisyyden puute. Demokratiaa ja kansanvaltaa on, että käydään avointa ja rehellistä keskustelua myös yhteiskunnan kipupisteistä, eikä anneta ääriliikkeille tarpeetonta pelitilaa vaikeissakaan asioissa. Meidän on kyettävä keskustelemaan työperäisen maahanmuuton merkityksestä. Yhtälailla on kuitenkin kyettävä kriittiseen keskusteluun perusteettomien turvapaikanhakijoiden ja laittoman maahanmuuton sekä pimeän työn työmarkkinoiden vakautta ja turvallisuutta heikentävistä vaikutuksista. Suomalaisen yritystoiminnan vaikeutuminen harmaan talouden ja talousrikollisuuden seurauksena on tuonut keskuuteemme jo ulkomaisten työntekijöiden työorjuutta ja ihmiskaupan ilmiöitä. Suomen puheenjohtajuuskauden 2006 Eurooppa-neuvoston yhteiset linjaukset eivät tunnu olevan hallituksen jos mediankaan tiedossa.

 6. Millä ihmeen rahalla vihreät ja vasurit ovat taas maailmaa parantamassa? Lainarahallapa hyvinkin. Varmaan mieli vielä muuttuu kun luottoluokitus vuoden sisällä laskee Suomellakin pari pykälää ja ulkopuoliset tahot alkavat leikata niiltä ”kaikkein heikoimmilta” lisää.

  Jos taivaalta sataisi rahaa niin kivahan sitä olisi humanistia leikkiä.

   1. Harhojen vallassa oleva ihminen ei ymmärrä olevansa harhainen. Joukkoharhojen kourissa olevat ihmiset ovat kaikkein vaarallisimpia ja ruokkivat toisten samanmielisten hysteriaa ja vainoharhoja.
    Kun joukko henkisesti köyhiä ihmisiä kokoontuu vaikka netissä, viisaus ei lisäännykään vaan päinvastoin vanhan sanonnan mukaan tyhmyys tiiviistyy.

    ”Tillin tallin tasalatva, älä kasva enää!”.

 7. Mahtava veto Rajamäeltä! Punaviininhuuruisen maailmanparantajavasemmiston reaktioita on ollut ilo seurata. Valitettavasti Kari Rajamäen kaltaiset järkivasemmistolaiset siirtyvät pikkuhiljaa takavasemmalle (no pun intended) ja tilalle tulee Sanna Marinin kaltaisia ihmisoikeushössöttäjiä. Diabetesta sairastavan laittoman siirtolaisen ei olisi alunperinkään pitänyt päätyä Suomeen, joten on ihan hölynpölyä syyllistää Rajamäkeä tällaisen henkilön amputoiduista raajoista.

  1. Tulen katsomaan, kun kannat omin käsin kaksivuotiaan diabeetikon Suomen valtionrajojen ulkopuolelle kuolemaan.

 8. 8. Terveydenhoito valtion ja kuntain asiaksi. Maksuton lääkärinapu ja lääkkeet sekä synnytysapu. Maksuton hautaus.

  Tuskin ovat tarkoittaneet aikanaan muuta kuin oman maan asukkaita.

  Ja Rajamäen linjalla ei ole vain n 6800 kannattavaa savosta, vaan kaksi miljoonaa kuusisataa kahdeksan kymmentä!

  1. Ennen vanhaan työväenluokka oli kansainvälinen. Mutta teille kansallissosialisteille tätä on varmaan vähän turha selittää.

   1. Aivan oikein. Ulkomaalaisviha ei kuulu suomalaisen työväenliikkeen eikä vasemmistopuolueiden arvomaailmaan. Rajamäellä voi olla määrätty määrä kannattajia omassa vaalipiirissään, mutta hänen mielipiteidensä nimeäminen koko kansan mielipiteiksi ei perustu mihinkään mitattuihin eikä mittaamattomiin lukuihin. Miten se menikään: ”Rauha, ystävyys sekä solidaarisuus….” Ja internaltionalismi on työväenliikkeen arvokkainta aateperintöä.

 9. Oikein, niin oikein, vähän vajaa internetillinen pyhää vihaa niiden päälle, joiden mielestä Suomessa hoidetaan ensin omat kansalaiset ja vasta sitten laittomien siirtolaisten vaivat! Vaikka halla ja Kreikka olisivat vieneet siemenperunat, sattumalta jäljelle jääneet rahat on joko heti revittävä tai annettava mustalaiselle markkinoilla! Se se on se urbaani tango!

 10. Liikaa huomiota henkilölle, joka ei sitä ansaitse.

 11. Onkohan kaikilla rajamäen menettelyä puolustavilla käsitystä siitä, mitä laki olisi tullut maksamaan? Suomen terveydenhuollon kokonaismenot ovat n. 20 miljardia euroa, paperittomien terveydenhuollon kustannukset kokonaisuudessaan on arvioitu 0,5 miljoonaksi euroksi. Siis yksi neljäskymmenestuhannes (1/40000 )osa kokonaiskustannuksista! Miten tällainen kustannus voi uhata suomalaisten terveydenhoitoa? Lisäksi terveysturismilla pelottelu on ollut sekä perusteetonta että mittakaavaltaan kohtuutonta. Onhan Rajamäki ”kunnostautunut” toki ennenkin, joten ei tämä yllätys ollut. Oudolta tuntuu sekin, että Ajankohtainen kakkonen oli valinnut Rajamäen henkilöksi, jota käytiin kiittämässä tästä maineteosta. Rajamäen menettelyä kannattavien olisi hyvä muistaa, että lakiesitys olisi todella hyväksytty ilman tätä temppua. Mikä on teidän demokratiakäsityksenne? Voidaanko kansanedustajien enemmistön tahtoa halveksia näin?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *