Joulukalenteri: Itsenäisen Suomen leijonakimara

6

Työväenpuolue Kokoomus ja ympäristöpuolue Vihreät ovat haudanneet historialliset sotakirveensä. Suomalaisen puolueen yli satavuotinen hajaannus on tällä haavaa ohi. Edistyspuolue on omaksunut suomettarelaisten pää-äänenkannattajan nimen motokseen eduskuntavaaleissa ja jopa vanhasuomalainen kokoomuslogo kelpaa nusujen vaalitunnukseksi.

Oletettavasti nuorsuomalaiset haluavat viestinnällisillä uudistuksillaan osoittaa, että he ovat tyytyväisiä konservatiivien uusiin, liberaaleihin avauksiin sekä tiukkoihin Venäjä-kannanottoihin. Ja toisaalta he kertovat itse palanneensa pitkältä korpivaellukseltaan takaisin mitä porvarillisimman emäpuolueen helmoihin.

Muut puolueet, kuten Vasemmistoliitto, pohtivat vielä omia siirtojaan. Vassareiden tapauksessa paluu isänmaallisille juurille olisi vieläkin helpompaa, onhan punainen leijonalippu itsenäisen Suomen ensimmäinen valtiollinen tunnus.

Ota osaa keskusteluun

2 kommenttia

 1. Jeps,
  OIKEISTOPUOLUEEKSI ajautuvan vihreiden loikkaus uussuomalaisuuteen ja nationalistiseen leijona-tunnukseen lienee yritys kosiskella persujen ja kokoomuksen liepeillä liikkuvia. Ei ihme että populisti-kokoomuslainen Niklas Herlinkin ärähti oikeistoverkkolehtensä psta!
  En usko että vasurien kannattaa lähteä ns. punaisella leijonalla näihin juttuihin vastaamaan. Muuten politiikkaa, erityisesti sisäpolitiikkaa kyllä voisi rämäkästi terävöittää. Myös tässä lehdessä.

  Ja jos maantieteellisesti Suomen laajalevinneisin ja suosituin puolue eli kepu tekisi pesäeroa oikeistovihertäviin se voisi kyllä pärjätä vaaleissa vielä hyvinkin. Tosin pääministeriys ei hyvää lupaile…, ei yleensäkään.

  Näillä näkymin vaalivoittajiin kuuluvat vain persut. Ainakin täällä itäisessä Suomessa
  Öisinajattelija

 2. Tuskinpa on voinut vahingossa mennä läpi tämä Kokoomuksen puisto-osastolaisuuden vahvistaminen..

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *