2013: Suuri liha- ja perunamiesten vuosi (1/2)

Kaasuputki-blogin suuri vuosikatsaus kuluneeseen ajastaikaan ilmestyy kahdessa osassa. Tässä on ensimmäinen.

Tammikuu

Vuosi 2013 alkoi presidentin palkanalennuksella, joka sai elinkeinoelämän ylläpitämät lobbarit ehdottamaan samaa myös muille palkansaajille. Vauhdikkaan kuukauden kruunasi välisuomalaisnatsien suorittama puukotustoimenpide Jyväskylän kirjastossa. Suomalaisia koeteltiin myös Samaran lentokentän nälänhädällä.

3.1. Myös EK:n Kokkila valmis palkanalennukseen

 • Työnantajapamppu hälytettiin kesken tiikerinmetsästyksen kommentoimaan vaatimusta sisäisestä devalvaatiosta. ”Ihan Intian tasolle ei kannata varmaan mennä”, toppuuttelee sahib Ilpo Kokkila huolestunutta paarialuokkaa.

9.1. ”Se oli varhaisinta possua, mitä olen pitkään aikaan syönyt”

 • Lento Thaimaasta Suomeen moottorivian takia välilaskun venäläiselle Samaran lentokentälle. Urheita maailmanmatkaajia koeteltiin sietämättömillä olosuhteilla, kuten jauheliha- ja perunaruoalla, joka tunnetusti on suomalaiselle vierasta apetta. Etenkin aamulla.

11.1. Poliisi tutki: Miehen pitkäkestoinen ja äänekäs onanointi häiritsi naapuria

 • Tamperelainen Aamulehti sai näppeihinsä poliisitiedotteen, joka ylitti julkaisukynnyksen heittämällä.

11.1. Poliisi pesi kätensä Turun itsetyydytysepäilystä

 • Ilta-Sanomain rikostoimittaja oli samalla apajalla kuin pirkanmaalaiset kollegansa, mutta näytti mestarin ottein, kuinka ammattilainen otsikoi.

22.1. Suomi pohtii kaivososaamisen viemistä Myanmariin

 • Kehitysyhteistyöministeri Heidi Hautala olisi suonut myös burmalaisille mahdollisuuden sijoittaa uuteen Nokiaan.

27.1. Tänään on sotahistorian superpäivä: Vietnam, Mannerheim, Auschwitz…

 • Kaikki sodat nuijasodasta alkaen tapahtuivat tänään, ja Ilta-Sanomilla on niistä erikoisliite.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/561687783842262

31.1. Eerola: Väkivalta hyvää mainosta vasemmistolaisten kirjalle

 • Perussuomalaisten äärioikeistossa pahoitettiin mieli, kun kierot vasemmistolaiset lähettivät natseijengille telepaattisen kutsun tulla kirjastoon puukottamaan hippejä.

31.1. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Urjalan Sanomissa: ”Vapaamuurarit ovat tämän takana”

 • Silloin kun perussuomalaispoliitikot eivät ole otsikoissa hyväksymässä poliitisten vastustajien pahoinpitelyjä, he ovat Thaimaassa paossa vapaamuurariliikkeen kaikkialle ulottuvaa kouraa. Voimme vain toivoa, että urjalalaisvaltuutettu pääsi etelän lämpöön ilman liha- ja perunakoettelemusta Samarassa.

Helmikuu

Monella lukijalla juuttui runebergintorttu ruokatorveen, kun Ylkkärin toimittajattaret sekoittivat gonzon ja goatsen. Helmikuu oli muutenkin täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun paavi otti loparit ja abiristeilyllä kuoltiin nälkään. Lisäksi James Hirvisaari.

1.2. YL Raportti: Paskoimme housuun bussissa Turkuun

 • Ylioppilaslehden päätoimittajat kokeilivat sitä, mistä useimmat vain haaveilevat: Risto Uimosen järkyttämistä.

4.2. Kansanedustaja jakaa natsivideota

 • James Hirvisaari puolustelee Rammstein-fanitustaan kertomalla hakeneensa aluksi vain natsivideoita.

5.2. Lisää paskaa housuun

 • Kakkakeskustelun yhteenveto julkaistiin Vihreässä Langassa.

6.2. Kansanedustaja halveksii oikeuslaitosta: ”Sairasta, sairasta”

 • James Hirvisaari hämmästyi, kun suomalainen oikeuslaitos tuomitsi Freddy van Wonterghemin sakkoihin vain, koska tämä katsoi islaminuskoisten naisten tappamisen olevan ihan hyvä juttu. Hirvisaaren mukaan tämä merkitsee sitä, että oikeuslaitos kannattaa islaminuskoisten naisten tappamista. Tietysti, koska James Hirvisaari.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/570720239605683

11.2. Paavi eroaa yllättäen tehtävästään

 • Saksalaisten maine kovina työntekijöinä on pelkkä myytti. Esimerkiksi Italian presidentti Giorgio Napolitano valittiin vielä toiselle toimikaudelle keväällä 2013, vaikka on kaksi vuotta Benedictus XVI:ta vanhempi. Mutta toki partisaanit ovat aina hiukan sitkeämpiä kuin natsit.

15.2. Peteliuksen ja Kallialan välirikko on ohi

 • Ystävänpäivä meni ilmeisen romanttisissa merkeissä, sillä seuraavana aamuna koko kansakunta havahtui eeppisen toran lauhtumiseen.

16.2. Abiristeilystä täyskatastrofi: ”Kuin olisimme vankileirillä”

 • ”Vankileirien saaristo” sai uuden merkityksen abiristeilyllä, jossa ei ollut tarjolla edes liha- ja perunaruokaa. M/s Anastasiaan verrattuna ateria Samaran lentokenttä oli kuin Luculluksen päivälliset.

20.2. Meidän kaikkien tulevaisuuskonsultti

 • Long Play sai skuuppinsa ja Twitteriin muuttaneet konservatiivit myötäpahoittivat mielensä.

23.2. James Hirvisaari eroaa Suomen Sisusta

 • James Hirvisaari erosi järjestöstä, jota ei pitänyt ”vääränä, rasistisena tai laittomana”, mikä taisikin olla pohjimmainen syy koko manööverille.

27.2. Naista päin ajanut kunnanhallituksen puheenjohtaja eroaa – ”Thaimaan loma meni pilalle”

 • KAIKKI MENI.

Maaliskuu

Uusi yllätyspaavi valittiin maaliskuussa, mutta tapahtuipa paljon Suomessakin: aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista haudattiin eduskunnassa ja herätettiin jälleen henkiin kansalaisaloitteena, ministeri Heidi Hautala kärähti veronkierrosta ja melkoinen joukko hyvätuloisia keski-ikäisiä miehiä viittasi, kun kysyttiin, ketkä haluavat kyykyttää köyhiä ja kipeitä.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/578608655483508

1.3. Viranomaisten vaatimukset estivät kirjakeskustelun Kotkassa

 • Kotkalaispoliisi ymmärsi perussuomalaisten ja etenkin Juho Eerolan huolen: yhteiskunnalisen tietokirjan esittely kirjastossa pitää estää, jotta kirjan tekijät eivät saisi taas houkuteltua äärioikeistolaisia sisupuukottajia kimppuunsa.

11.3. Kotkatutkijoiden tutkimuskoju poltettiin – Taajamasusi-yhdistys paljasti sijaintipaikan

 • Pöytyällä asuu ihmisiä, joiden mukaan a) kotkat ovat oikeasti vain susia joilla on siivet, b) suoalue 2–3 kilometrin päässä Mynämäki–Yläne-maantieltä on ”taajama” ja c) oli miten oli, elämä Vakka-Suomessa on todella ikävää, kun joka päivä lapsi palaa koulusta kotiin yhtä raajaa tai päätä köyhempänä ahneitten susien leuoista täpärästi karanneena.

13.3. Outo vana seurasi naista

 • ”Nainen yritti mennä pois alta, mutta vana seurasi häntä.”

14.3. Miksi perussuomalaisten jäsen rinnasti homot ja pedofiilit?

 • Kiiminkiläispersu ei itsekään osannut sanoa muuta kuin että minkäs teet, kun ei voi muuta ajatella. Se on sitä sananvapautta. Tulitukea annetaan aatetovereiden keskustelufoorumilla:

14.3. Ministeri Hautala teetti pimeän oviremontin

 • Heidi Hautalan 650 euron oviremontti ilmeni uudeksi Nokiaksi. Suomessa luottamushenkilöiden rahaskandaalit ovat aina niin surkean mitättömiä, että poliitikkojen pitäisi erota jo ihan sen takia.

16.3. Hautala jättää ministerityöryhmän

 • Vielä tässä vaiheessa Iltalehdessä ei korkattu skumppapulloa, mutta jallunapsut kilisteltiin.

21.3. EK: Yritysveroale ei ehkä riitä

 • Hallitus päätti ottaa elinkeinoelämältä poskeen, mutta Jyri Häkämiehen mukaan pörssiyhtiöt eivät rupea luomaan työpaikkoja ennen kuin hallitus myös antaa tuikata kakkoseen.

28.3. Ei toimeentulotukea nuorille

 • Heikki Hiilamon ristiretki alle 25-vuotiaiden kansalaisoikeuksia vastaan ei ole koskaan ohi. Professorin mielestä köyhien on mentävä pakkotöihin tai tehtävä lapsia, muussa tapauksessa hankkikoot ylläpitonsa kioskimurroilla ja prostituutiolla. Lisäksi tummaihoisille ei saisi antaa duunia.

28.3. Paavi korvasi kiirastorstairituaalissa katoliset papit nuorisovangeilla – pesi muslimitytön jalat

 • Uusi argentiinalaispaavi ilmeni oitis pahimman lajin ultraliberaaliksi toteuttamalla Raamatun sanoja melko kirjaimellisesti.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/591519574192416

Huhtikuu

Kevättä rinnoissa yksillä jos toisilla. Pääsiäisen jälkeen huhtikuusta 2013 sukeutui lopulta suomalaisen populismin huippukuukausi, jossa itkeviä lapsia ja vammaisia ei säästelty.

https://www.facebook.com/henna.kalinainen/posts/612129268814359

2.4. Tyttären järkytys: Isän hautapaikka tyhjeni

 • Pääsiäinen alkoi tyhjän haudan ihmeellä.

4.4. Vain vähän helpotusta osakesäästäjälle

 • Kauppalehdessä ei pelkästään riemuittu verouudistuksesta, mikä sinänsä aina herättää edes vähän toivoa.

8.4. Margaret Thatcher on kuollut

10.4. Yle-vero ei armahda ketään

 • Helsingin Sanomissa mikään määrä niljakasta sosiaalipornoa ei ole liikaa, mikäli sillä voidaan jotenkin mätkiä Yleisradiota. Uskollisena soturina Susanna Reinboth valjasti työnantajansa ideologisen mission sokean CP-vammaisen selkään ja ratsasti printtimedian auringonlaskuun.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/596270027050704

11.4. Keskosilla Yleä vastaan

 • Talvi Digital Oy rikkoi tekijänoikeuslakia, hyvää makua ja kaikenlaista järjenkäyttöä vastaan koko vuoden 2013 typerimmällä kampanjalla, jossa HBO:n fantasiadraama ja 22. ja 37. raskausviikon välillä syntyneet vauvat kilpailevat samoista euroista.

16.4. Himanen: Tutkimuskohu hyökkäys Kataista kohtaan – ”toimittajien puoluekannat julki”

 • Valtakunnanideologi keksi, että mikäli journalistit kannattaisivat samaa puoluetta kuin työnantajansa, he lakkaisivat kertomasta ikäviä uutisia. Lisäksi ajojahti.

16.4. Entinen pääministeri Esko Aho vältti Bostonin iskun työn ansiosta

 • Bostonissa tehdyssä pommi-iskussa kuoli kolme ihmistä. Esko Ahokin kuoli melkein, koska olisi saattanut olla pommien kanssa samassa kaupungissa, ellei olisi ollut aivan eri kaupungissa ja itse asiassa eri maassa. Ehkä ex-pääministerille tulisi silti myöntää jokin asiaankuuluva urhoollisuusmitali?

17.4. Roskis paloi Myllykoskella

 • Myös Suomessa tapahtui kauheita.

24.4. Madeleinen häät: Niinistö jäi ilman kutsua

 • Ruotsalaiset ilmeisesti pelkäsivät, että Jenni Haukion hehku jättäisi morsiamenkin varjoonsa.

25.4. Helsingin lähiöissä pysäköi keskustaa kalliimmin

 • Helsingin Sanomain sota lähiöitä vastaan sai uuden käänteen, kun datajournalismin huippuyksikkö selvitti nerokkaalla nettikyselyllään, ettei ruutukaava-alueen ulkopuolella pysäköidä kadunvarteen.

25.4. Viitamies: Anna mun kaikki kestää!

 • Mikkelin torin alle tehty pysäköintilaitos eli toriparkki on tuhonnut torikaupan, minkä vuoksi torille päätettiin rakentaa pysäköintipaikkoja.

25.4. ”Ajatelkaa niitä pieniä itkeviä lapsia työttömien turkistarhaajien kodeissa”

 • Turkistarhauksen kieltämistä vaatinut kansalaisaloite sai Kimmo Sasin suoltamaan sosiaalilapsipornoa, joka oli yhtä inhottavaa kuin tekopyhääkin.

Toukokuu

Tuskin olivat vappupuheet vaienneet, kun jo jouduttiin ottamaan kantaa Jemenissä kaapattujen suomalaisten kohtaloon. Vauhdikas toukokuu tarjosi useita hienoja hetkiä kansallisen ja järjestöllisen itsepetoksen merkeissä. Kuun lopussa kuluttaja-äänestäjiä mätkäistiin vielä naamaan uutisilla Helsingin Sanomista.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/605474179463622

3.5. Onko toisten viha sallitumpaa kuin toisten?

 • Ilta-Sanomain päätoimittaja ei voi olla niin tyhmä kuin antaa ymmärtää, joten asetetaan panokset ilkeydelle. Suomen johtava populistitoimittaja keräsi keväällä ääniä Timo Soinin äärikonservatiiveille kysymällä, miksi kukaan ei ajattele natsien tunteita.

4.5. Hornetille kunnon seuraaja

 • Lupaamme tässä ja nyt tarjota tuopin ensimmäiselle, joka tämän kolumnin ymmärtää.

6.5. Burger King tulee Suomeen

 • Jokseenkin näihin aikoihin ensimmäiset jonottajat pystyttivät jo telttansa Mannerheimintien varteen.

10.5. Päätoimittajalta: Miksi media vaikeni?

 • Ilta-Sanomat haluaa muistuttaa Suomen kansaa siitä, että heidän lehdessään ollaan sekä hienoja miehiä ja naisia että kovia panemaan.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/608320745845632

15.5. Guggenheimia pusketaan uudestaan Helsinkiin

 • Luulitteko tämän menneen ohi? Ehei, sehän rakennetaan Helsinkiin vaikka ja nimenomaan väkisin.

16.5. Atte ja Leila Kaleva pakenivat toimittajia katsastamattomalla autolla!

 • Seitsemän päivää -lehden jymyskuuppi Suomen kaikkien aikojen vihatuimmasta pariskunnasta ja heidän laittomasta pakoautostaan. Kukaan ei olisi arvannut, että arabien kidnappaamat suomalaiset upseerit ja valantehneet heteroseksuaalit olisivat lopulta kansallisen halveksunnan kohde. Heistä tuli median ja populistien silmissä suorastaan maahanmuuttajia.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/609008169110223

19.5. Perussuomalaiset naiset: Puolueessa ei ole rasisteja eikä sovinisteja

 • Paljon puhuttu ”punavihreä kupla”, jossa helsinkiläisten toimittajien sanotaan elävän, vuotaa kuin seula verrattuna Perussuomalaisten naisten aistideprivaatiotankkiin.

24.5. Perussuomalainen: Alppilan kohuopettaja lähtee politiikkaan – harkitsee eurovaaleja

 • Peruskoululaispoikaa Alppilassa retuuttanut opettaja sai potkut hiukan puutteellisten vihanhallintataitojensa perusteella. Kokemusta rikkaampana hän kuuli maailmankaikkeudelta pyynnön käydä ajamaan isänmaansa asiaa Brysseliin Perussuomalaisten europarlamentaarikkona. Kohuopettaja vaikuttaakin kaikin puolin sopivalta juuri tuohon puolueeseen.

27.5. HS:n vastaava päätoimittaja jättää tehtävänsä

 • Juuri kun kaikki luulivat toukokuun olevan taputeltu, Sanomatalossa jysähti: Yleisradion vastaiseen kamppailuun kaiken työaikansa omistanut päätoimittaja sai kenkää ”luottamuspulan” takia.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/615778201766553

Kesäkuu

Puoluekokous- ja prinsessahääsesonki kävi kesäkuussa kuumimmillaan, mutta tässä ei nyt piitata niistä. Tai mistään muustakaan. Jos aivan rehellisiä ollaan, niin hiukan tylsä kuukausihan se taisi olla.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/620059341338439

3.6. Suomi ei ole varautunut tällaisiin hellejaksoihin – satoja ylimääräisiä kuolemia

 • Aurinko näyttäytyi Suomen taivaalla. Harvat henkiinjääneet kertovat siitä yhä tarinoita kauhistuneille lapsilleen.

11.6. Unimaailma on paha mysteeri

 • Unitutkija Sandman.

13.6. Bryggare järkyttyi Arhinmäen puheista: ”Aika erikoinen ehdotus”

 • Koska Paavo Arhinmäki (Vas.) ehdotti Olympiastadionin valotaulun modernisointia, Arto Bryggare (SDP) ilmoitti eroavansa puolueestaan. Emme ota nyt kantaa tähän logiikkaan, mutta kuinka monta kertaa entinen mestariaiturimme suistui pää edellä hiilimurskalle nuorna poikana treenatessaan?

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/622553461089027

12.6. Kätilö: Kivunlievityslääke voi hidastaa synnyttäjän rakastumista lapseen

 • Lisäksi: adoptiovanhemmat ovat täysin tunnekylmiä kapakaloja lapsensa kanssa, isistä nyt puhumattakaan. Kyllä niin on, että lapsen etu on syntyä mahdollisimman suurella tuskalla tai mieluiten olla syntymättä ollenkaan, koska kohtu on lapsen paras paikka vielä keski-iässäkin.

12.6. Monikulttuurisuuden juhlarahassa Suomen Sisun käyttämä symboli

 • Perkele, hakaristin olivat menneet painamaan… Hetkinen, mutta tämähän on hannunvaakuna. Miksi juhlarahassa syrjitään Windows-käyttäjiä elvistelemällä Mac-näppäimistön symbolilla?

17.6. Guggenheimilta uusi esitys Helsingille kesän aikana

 • Spoiler alert: uusi esitys ei lopultakaan ollut ratkaisevasti erilainen kuin vanha esitys.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/629937067017333

24.6. Salama iski puuhun – ”Pommiko se oli?”

 • Pallosalamauutisista tulee aina hyvälle mielelle. Niitäkään ei enää tehdä niin kuin ennen.

29.6. Soinin uusi taistelupari: ”Olen enemmänkin sovinisti”

 • Riikka Slunga-Poutsalo ei sitten tainnut saada Perussuomalaisten naisten muistiota, jonka mukaan puolueessa ei ole sovinisteja.

https://www.facebook.com/kaasuputki/posts/623777374299969

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *