Hetkinen, tässä peilissä on nyt jotain vialla

Suomen Kuvalehti julkaisi pitkähkön artikkelin laillisuuden rajamailla häärivistä nettikirjoittelijoista, joiden sisällöntuotannon polttopiste on vihapuheessa.

Tavanomaisten heteromarssijoiden ja lehteriheilaajien sijaan juttuun oli kaivettu kolme suurelle yleisölle tuntematonta tyyppiä. Yksi on Late, pahoinpitelyistä tuomittu antijihadisti, toinen vasemmistolaiseksi itsensä määrittelevä antifeministitrolli Antti ja kolmas muuten vain Muutos 2011:n eduskuntavaaliehdokas. Esimerkkitapauksia ja vihakirjoittelun ongelmallista lainvalvontaa laajemminkin artikkelissa kommentoi kokoomuslainen nettipoliisi Marko Forss, tuo sosiaalisen median Jaakko Hämeen-Anttila.

Ammattinsa osaavien toimittajien kirjoitustyyli on verkkaisen toteava. Artikkeli on sisältöönsä nähden oudonkin asiallinen. Harva kynäniekka malttaisi kuvata väkivaltaista rasistinarkomaania yhtä viileästi:

On vain vähän tutkittua tietoa siitä, millaisia netin vihakirjoittajat ovat. Mummoikäisiä naisiakin löytyy, mutta enemmistö on miehiä. Late lienee silti poikkeus: netti ei ole hänelle paikka, jossa päteä, esittää jotain, mitä ei oikeasti ole. Päinvastoin vaikuttaa siltä, että nettiminä on kalpea kuva todellisesta Latesta. Tai ainakin siitä, mitä hän oli.

Late on elänyt suuren osan aikuiselämästään aseiden, tappelujen ja murhien keskellä, usein sekaisin amfetamiinista, Subutexista ja lääkkeistä. Nyt hän sanoo rauhoittuneensa. Hän käyttää enää pilveä, sieniä ja alkoholia.

Kolmen melko erilaisen tapauksen jokseenkin arkinen esittely oli kuitenkin liikaa yhdelle verkkoyhteisölle. Ulkomaalaisvastainen Hommaforum kehitti keskuudessaan sekopäisen narratiivin, jota kannattaa tässä tutkia, sillä se kertoo näin vaalikeväänä poliitikoille ja toimittajille hyvin tarkasti, miksi niin sanottujen maahanmuuttokriitikoiden kanssa ei voi edes yrittää vuoropuhelua.

Lyhyt keskusteluketju sisältää edustavan valikoiman äärioikeiston patologisista vainoharhoista.

Hompanssin maailmassa mikään ei ole koskaan sattumaa ja kaikki pienimmätkin yksityiskohdat ovat täynnä merkityksiä. Tunnettuja tapauksia ovat professorit Vesa Puuronen ja Martin Scheinin, joiden tutkimustyötä yksikään ”maahanmuuttokriitikko” ei kykene hyväksymään siitä syystä, että näillä henkilöillä on tieteellisen toimintansa lisäksi ollut poliittisia harrastuksia. Jostain syystä hompanssille ei silti tuota minkäänlaisia vaikeuksia syleillä perussuomalaisten tai esimerkiksi Suomen Sisuun kuuluvien tutkijoiden, toimittajien ja poliitikkojen mielipiteitä aukottomasti todistettuina faktoina.

Suomen Kuvalehden artikkelin kirjoittajien uskottavuutta syö Homma-aktivistien mukaan etenkin se, että he ovat saaneet työhönsä Koneen Säätiön apurahan. Omituista ad hominemia ei selitetä, mutta arvatenkin jotain epäilyttävää Herlinien sukuomaisuudessa on.

(Kuvan saa avattua isommaksi klikkaamalla.) 

01-koneensaatio

Tulkoon silti mainituksi, että toki yksityisten rahastojen myöntämät apurahat joskus aivan oikeasti menevät epämääräisille mokuttajille kaikenlaisten vieraskielisten sanakirjojen laatimiseen. Vieläpä niin, että koko työ menee lopulta maahanmuuttajalle. Mitäpä siinä kantasuomalainen voi muuta kuin ryhtyä ulkomaalaisvastaiseksi kansanedustajaksi?

Nettikeskusteluiden nuoruudessa kehitettiin ”Godwinin laki” eli keskustelun venyessä yhä todennäköisemmin eteen tuleva natsivertaus. Tämän lain nykysovellus on Venäjä-kortti. Suomen Kuvalehden vihakirjoitusta koskevassa Homma-debatissa Vladimir Putin lätkäistään pöytään jo ensimmäisellä sivulla. Hauskinta on, että kommentoija itse väittää Venäjä-assosiaationsa jälkeen artikkelin syyllistyvän guilt by association -virheeseen.

02-putin

Kun Venäjä on kerran mainittu, se ilmestyy kaikkialle. Mitä ikinä Suomen Kuvalehti tai koko valtavirtamedia mistään väittääkin, se on valetta, koska Venäjä, Venäjä ja Venäjä.

03-venaja

Luonnollisesti Venäjästä seuraa aina Neuvostoliitto, koska oikeistolaisessa tajunnantilassa nämä kaksi maata ovat täsmälleen sama asia. Yhtäkkiä puolueeton lehtiartikkeli on jo todiste neuvostomallisesta toisinajattelijoiden vainoamisesta.

07-neuvostoliitto

Kun vähän pinnistellään, saadaan kokoon täydellinen maailmanlaajuinen perussuomalaisvastainen salaliitto, jonka takana ovat Neuvostoliitto, Suomen valtio, vasemmisto, vihreät ja ”pääomapiirit”. Pienellä kannustamisella saattaisi pinnalle pulpahdella jo vapaamuurareita, temppeliherroja ja juutalaisiakin, mutta on hommatodellisuus tällaisenaankin melko hapokas tila.

08-neuvostoliitto-ja-koneensaatio-ja-salaliitto

Eräs tyypillisimmistä Hommalla harrastetuista vastaväitteiden muodoista on vetoaminen johonkin täysin muuhun epäkohtaan, joka ei liity puheensa olleeseen kysymykseen suoraan, jos ollenkaan, ja joka yleensä on vieläpä vahvasti mielikuvituksellinen. Jos suomalainen rasismitutkija toteaa vaikkapa maassamme harrastettavan muslimien syrjintää, hompanssin vastaus on, että Iranissa syrjitään vielä enemmän kristittyjä, miksi tutkija siitä vaikenee?

04-maahanmuutto

Eli miksi Suomen Kuvalehden toimittajat eivät mieluummin kirjoittaisi ”hallitsemattoman maahanmuuton” ongelmista?

Omat aiheensa itsenäisesti valitsevalle toimittajalle kysymys on paitsi ammatillisesti loukkaava, myös täysin järjetön. Suomalaisessa reaalitodellisuudessa elävä vähänkin kunnianhimoinen journalisti ei tuhoaisi uskottavuuttaan hourailemalla ”hallitsemattomasta maahanmuutosta”. Kyseessä on ilmiö, joka on olemassa vain hommalaisessa fantasiassa.

Vai olisiko sittenkin syynä ilmatiivis salaliitto? Kyllä! Eihän voi olla mitään muuta syytä sille, miksi suomalaistoimittajat niin sinnikkäästi vaikenevat islamisaation runtelemien maiden no-go-alueista.

06-salaliittoteoria

Kirkkaaksi lopuksi Homma-keskustelijat tulevat siihen johtopäätökseen, että Suomen Kuvalehden kommunistitoimittajien Koneen Säätiön varoilla tuottama artikkeli on kauttaaltaan valetta. ”Maahanmuuttokriitikot” kykenevät silmää räpäyttämättä uskomaan villit teoriat maanosaamme uhkaavasta islamisoitumisesta kaikkine monimutkaisine seurauksineen, mutta lehtijuttu netin vihakirjoittajista on liikaa.

09-propaganda

Eikä vain lehtijuttu, vaan kaikki sen taustamateriaalikin.

10-falseflag

Ei ihme, että yksi keskustelijoista vihjaa ohimennen aikovansa jonakin päivänä tarttua aseeseen. Hän pehmentää uhkaustaan ystävällisellä silmäniskuhymiöllä, mikä epäilemättä rauhoittaa kaikkia osapuolia.

05-uhkaus

Ota osaa keskusteluun

5 kommenttia

 1. Termi ”jäädytetty sota” bongattu. Toki täydellisen väärinymmärrettynä ja siten väärin siteerattuna, mutta kuitenkin.

  Jäädytetty sota tarkoittaa konfliktia johon ainakin toinen (tai kolmas, ulkopuolista teeskentelevä) osapuoli ei edes yritä saada ratkaisua. Jotta hommahörhön havaitsema jäädytetty sota olisi totta, pitäisi olla ensinnäkin konflikti eli kiistanalainen asia. Hommalaisten ”kiistanalainen asia” toki tunnetaan, se on mysteerinen viherpuna-media-Demla-eliitti-mokuttaja-kukkahattu-SDP-Kokoomus-Vihreät-Vasemmistoliitto-sossu-jne.-salaliitto joka pyrkii vaihtamaan Suomen pellavapäisen kansan muslimeihin koska maahanmuuttajat äänestävät vasemmistoa.

  Konflikti on siis mahdollisesti olemassa hommahörhön näkökulmasta, sillä hän näkee konflikteja aivan kaikkialla, usein täysin keksityin perustein. Joten ehkä.

  Sitten pitäisi olla myös neuvotteluja. En kuitenkaan usko että artikkelin kirjoittajat ovat olleet yhteyksissä yhteenkään hompanssiin ainakaan artikkelin julkaisua koskevien neuvottelujen merkeissä. Hommahörhö ei sitäpaitsi neuvottele vaan on aina oikeassa ja raivostuu kaikesta, joten neuvottelu olisikin aika yksipuolista puuhaa. Miksi artikkelin kirjoittajan edes pitäisi kysyä jonkun keskustelupalstan hörhöiltä julkaisulupia. Sehän olisi sananvapauden vastaista!

  Eli ei, jäädytettyä konfliktia ei tässä asiassa ole olemassa. Sen sijaan on hompanssilauma joka reagoi kaikkeen vähänkin omia mielipiteitä kyseenalaistavaan ahdistuneen häkkieläimen lailla.

  Tässäkin taitaa siis olla kyse enemmänkin hommahörhön omista päänsisäisistä ongelmista kuin kenenkään muun viaksi laskettavista ominaisuuksista tai teoista. Ahdistusta aiheuttavaan negatiiviseen torjuntaan itsensä umpisolminut muutosvastainen änkyrä on ahdistunut ja muut vielä kehuvat että olipa hienosti ahdistuttu!

  Metsässä kävely tutkitusti lieventää stressiä, eikä siellä luultavasti tule vastaan niitä pelottavia ulkomaalaisiakaan, joten poistukaapa hetkeksi sieltä tietokoneen ääreltä hengittämään raikasta ulkoilmaa!

 2. Tottahan se tunnetaan faktana jopa Yhdysvalloissa, että vähemmistöt ja kaikenlaiset tyhjäätoimittavat tyhjätaskut äänestävät (sikäläisittäin katsottuna) vasemmistoa. Republikaanien tavanomaisin syytös on, että Demokraatit ajavat maahanmuutolle (siis latinoperäiselle) myönteistä linjaa saadakseen uusia äänestäjiä. Samaan hengenvetoon sitten ihmetellään, miksi WASP-sukujen aristoteokratiaan perustuva linja (josta poiketaan lähinnä kuubanamerikkalaisten kohdalla) ei houkuttele muita kuin niitä valkoisia vakavaraisia anglosaksisia protestantteja.

  Koska kotimaiset fundikset ja änkyräkonservatiivit tykkäävät silkkaa isänmaallisuuttaan maahantuoda kaikki poliittiset jakolinjat sellaisenaan Yhdysvalloista, niin samalla lailla kaikki muut kuin persut ja kristillisdemarit niitataan yhteen John Birch Societyn kaltaisella vimmalla viherkommunisteiksi. Ollaan tietenkin sen verran moderneja, ettei väitetä John Lennonin olleen Neuvostoliiton psykoagentti, mutta joka tapauksessa yhteiskunnan vapaamielistyminen (ts. siirtyminen sosiaalisesta koheesiosta universaaleihin abstraktioihin jotka antavat kansalaiselle väljästi liikkumisvaraa) johtuu tuossa todellisuudessa yliopistoihin pesiytyneestä kulttuurimarxismista* joka sekin on vain osa muuta salaliittoa kansanruumiin rappeuttamiseksi — eikä esimerkiksi siitä, että suurten ikäluokkien aikuistuttua tapahtui sellainen rakennemuutos että agraari-Suomen meininki oli auttamattoman vanhentunutta, eikä tämän huomatakseen tarvinnut kuulua kommunistisen puolueen vähemmistöön, jonka jäsenet opiskelijasiipeä lukuunottamatta pitivät kaikkea 60-lukulaisuutta porvarillisena hölynpölynä.

  Näin ollen siis äänet valuvat kaikille muille paitsi kansalliskonservatiiveille koska 1. salaliitto 2. kansallinen itseviha (sukua marxilaiselle väärälle tietoisuudelle, tämän laidan ihmisethän monesti ovat marxisti-leninistisempiä kuin haluavat myöntää, ks. hevosenkenkäteoria) 3. piilevä mamuvalta 4. taistolaisuuden perintö 5. vieraantunut eliitti. Eikä siksi, että semmoinen pikkukunnan kyräily-, kyttäys-, klientismi- ja saunantaaksevientikulttuurin ulottaminen valtiolliselle tasolle on aika helvetin ankeaa. Sekä täkäläiset että jenkkiläiset republikaanit tartteisivat melkoisen hyvää mainostoimistoa houkutellakseen naiset, homot, maahanmuuttajat, piilaaksolaiset ja rahamiehet ajamansa Kansan Todellisen Tahdon taakse. Hurraaisänmaallinen rummutus ei oikein riitä siihen.

  Samantapainen ilmiö on se, että aidoille natseillekin on ikäänkuin jonkinlainen ihmeellinen yhteensattuma että sekä sosialismin että liberalismin kannattajissa juutalaiset ovat olleet historiallisesti yliedustettuina. Johtopäätöksenä tästä vedetään Siionin viisaitten pöytäkirjat lähimmältä kaatopaikalta mukaan peliin eikä ideologian vuoksi edes ajatella että yksinkertaisesti kyseiset kaksi aatetta lupasivat tälle väelle (ja oikeastaan koko kansan enemmistölle) hieman parempaa elämänlaatua kuin ghetot ja pogromit.


  * Tämä yhteiskuntatieteellisen kuriositeetin nostaminen yliopistojen aivopesuloiden ideologiaksi on tietenkin myös tuontitavaraa Yhdysvalloista. Taustalla on tietenkin kielteisyys ”oman” kulttuurin ja yhteiskunnan osasiksi nuijimista, analysointia ja kritisointia, siis yhteiskuntatieteellistä tarkastelua, kohtaan, koska kansalliskonservatiivit suhtautuvat isänmaahan ja kaikkeen Aidosti Kotimaiseksi hyväksymäänsä niin kuin pikkulapsi äitiinsä, eikä niin kuin aikuinen jo vähän höperöksi käyvään vanhempaansa kuten maltillisemmat patriootit. Itsekritiikki joka tapauksessa kuuluu kypsäksi kasvamiseen. Se on liian myöhäistä siinä vaiheessa kun leipä loppuu eikä kukaan jaksa enää nationalistisia sirkushuveja. Kansallismielisillä kun, siinä missä ideologisilla vouhottajilla muutenkin, kaikenlainen suuruudenhulluus ja kaikkivoipaisuusharhaisuus menee pragmaattisen ongelmanratkaisun edelle.

  Luultavasti myös kaipaillaan sellaisiin aikoihin jolloin maantieteen professori saattoi kasvillisuuden, maaperän ja vesistön perusteella esittää Suomelle ”luonnollisen rajan” jossain Äänisen tuolla puolen eikä häntä naurettu huru-ukkona pihalle. Kulttuurirelativismikin on pilannut kansantieteet kun kulttuureita vertaillaan yhdenvertaisina systeemeinä eikä yläluokkaisen akateemikon näkökannalta.

  Rationalistista toimintaa arvostetaan tietenkin instrumentaalisista lähtökohdista, siis kun luonnontieteellä pystytään hallitsemaan ympäristöä tai hieman vapaasti tulkiten todistamaan ihmisrotujen (geneettisten klustereiden, jotka eivät oikein vastaa kansanantropologista VALKONEN, ÄHLÄMI, NEEKERI, AASIALAINEN -jaottelua) eroavaisuus. Muuten palvotaan kaikenlaisia symboleja sellaisella taikauskon vimmalla etteivät edes rasistisimmatkaan kolonialistiset karikatyyrit olisi moisesta Afrikan alkuasukkaita syyttäneet.

  Ainakin Helsingin yliopistossa kaikki tutkintovaatimukset, kurssitarjonnat ja tenttikirjallisuudet ovat avoimesti kaikkien luettavissa, joskin Weboodin linkkiviidakon takana. Sieltä sitä kulttuurimarxismin kirjoa voi katsoa. Anekdoottina suorittamani yhteiskuntafilosofian kurssin tenttikirja käsitteli perus Hobbesin, Locken, Rousseaun, Burken ym. lisäksi jopa Nozickin, mutta sivuutti Marxin perillisineen irrelevantteina fossiileina.

 3. Lollasin erittäin paljon kohdalle missä annettiin ymmärtää että se kuvan päälle pissiminen oli kritiikkiä feminismiä kohtaan ja kansalaiskeskustelua.

  1. Kovimmat vainoharhat kellottanut Heikki Luoto on muuten Jussi Halla-ahon tämänvuotisella äänestyssuosituslistalla.

 4. Hei, suosittelen donotlink-palvelun käyttämistä linkittäessäsi Hommaforumille tai vastaaviin ”palveluihin”.

  http://www.donotlink.com/
  Use donotlink.com to link to dubious sites without increasing their rank in search engines.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *