Joulukalenteri: 15 kunnon miestä kuumassa paikassa

20

Nyt on maanantai ja Helsinki hukkuu lumeen. Kehäteiden takaa kaupunkiin ängenneet yksityisautoilijat eivät saa kymmenientuhansien eurojen mobiileja velkavankiloitaan pysäköityä minnekään muualle kuin raitiotielinjoille ja itseoppineet huoltomiehet putoilevat lumilapioineen talojensa katoilta – milloin minnekin.

Arki ja talvi. Kolme yötä jouluun on… huomenna. Gävlen olkipukki on yhä polttamatta ja vanha vihtahousukaan ei ole vielä pussejaan tyhjentänyt. Hartaus siis hiiteen ja avatkaamme joulukalenterin 20. luukku katsauksella päivän uutisiin:

Suomi, isänmaa:

Ulkomaat:

  • Hiukan edellistä uutista tangeeraa tieto, jonka mukaan Kaliforniassa suositaan kaiken muun lisäksi saunomistakin sisäisesti – kyllä, juuri siellä, kuka tietää miten. Tämä uutinen antaisi eväitä vaikka minkälaiseen vitsailuun selkäsaunoista ja löylynheiton SM-kisoista, mutta jääkööt nämä puheet vain ajatuksen tasolle. | Vaginal steam bath finds a place among Southern California spa options (Los Angeles Times)
  • Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset hämmästelevät sisukkaiden suomalaisten korkeaa lumiteknistä osaamista. Helsinki-Vantaan lentokenttä pysyy auki jopa tuulessa ja tuiskussa, minkä pitäisi olla mahdotonta. Mutta ehkä brittien pitäisi kokeilla Helsingin kaupunkiliikenteen talvisujuvuutta ennen kuin liiaksi äityvät ylistämään. | How Helsinki airport deals with snow and ice (BBC)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *