Kateellisten kansanpuolue

peruss_logo_rgb

Me täällä mediassa olemme tehneet karkean virhearvion. Myönnetään se tässä ja nyt, avoimesti. Se olisi pitänyt nähdä viimeistään ykkösjytkyssä, ehkä jo Halme-ilmiössä. Perussuomalaiset poliitikot kyllä nähtiin ja kuultiin korkealta ja kovaa, mutta kansaa ei. Vaikka kansahan ne äänet lapioi persujen laariin.

Virheen taustalla on oletus, että puolue kuin puolue on olemassa ensi sijassa ajaakseen peruskannattajaryhmänsä asiaa. Demarit marssivat parasta aikaa historian roskakoriin vakiduunissa työskentelevien palkansaajien nimissä. Kokoomus ajaa työnantajaliittojen, pankkiirien ja yleensä hyvätuloisten asiaa, keskusta on perustanut oman kannatuksensa maamme satoihin kirkko- ja kunnanvaltuustoihin ja vasemmistokin lyö henkitoreissaan rumpua pienituloisten tai kerta kaikkiaan tulottomien puolesta. Kristilliset puolustavat kansankirkkomme militantteja ääriliikkeitä ja ruotsalaisten tukijoukot voidaan lukea suoraan väestötilastoista. Jopa vihreillä on ympäristöasia ajettavanaan, vaikka puolue muuten ei tähtää yhdenkään ihmisryhmän välittömien etujen turvaamiseen.

Perussuomalaiset ovat yksin siinä, että he eivät aja kenenkään tai minkään etua – ei uusia etuja tai vanhojen säilyttämistä.

Tätä viestiä on hoettu siitä asti, kun Timo Soini ensimmäisen kerran yritti puhua pehmoisia työväenpuolueesta ilman sosialismia. Hallitusvastuussa puolue on käynyt sanoista tekoihin. Kukaan ei voi pahimmissa houreissaankaan väittää persujen kohentaneen edes isä-Vennamon ajoista asti mukana roikkuneiden ydinkannattajiensa hyvinvointia. Puolue on turvannut toiminnassaan tähän mennessä vain oman ja johtajistonsa talouden.

Me houkat olimme kuvitelleet punaisen eri sävyissä loimuavissa kuplissamme, että tokihan persuäänestäjä katsoo numeroita ja tekee johtopäätöksensä, mikäli eurot eivät virtaa kotiinpäin. Mikä idioottimainen arvio! Demareiden kannatuskehitys riippuu täysin kolmikannassa sovituista palkankorotuksista ja keskustan kannattaja on tarkka siitä, että etupihalle vedetään uusi moottoritie viikon päästä siitä, kun puoluetoveri on nimetty liikenneministeriksi, mutta perussuomalaista lämmittää vallan toinen ajatus. Persu ei halua itselleen mitään.

Persu on kuin tunnetun vitsin suomalainen. Kerrotaan, nimittäin, opettavaista kaskua, jossa vertaillaan amerikkalaista ja suomalaista. Kun amerikkalaisen naapuri ostaa auton, amerikkalainen ostaa itse samanlaisen tai kalliimman. Kun suomalaisen naapuri rakentaa saunan, suomalainen toivoo, että kunpa se palaisi.

Tämän Soini on oivaltanut ja tätä kateusrauhasta hän lypsää kuolemaansa asti.

Perussuomalainen on periaatteessa tyytyväinen elämäänsä sellaisena kuin se on, oli rahaa sitten säästöiksi asti tai ei. Enemmän vaurauden tavoittelu olisi vaivalloista ja tulisi oikeastaan melko kalliiksi. On helpompaa leikata naapurilta. Kun turvapaikanhakijalta otetaan pois loputkin sosiaalietuuksien jäännökset, joita loputtoman saita yhteiskuntamme on harvoille rajan yli päässeille luovuttanut, perussuomalaisen suhteellinen asema kohoaa. Kun taiteilijalta otetaan pois apurahansa, perussuomalainen ejakuloi saunassaan pelkästä vahingonilosta.

Tasa-arvoinen avioliittolaki kismittää perussuomalaista siitä riippumatta, onko hän piinkova ateisti vai sattuuko hän palvomaan helluntailaisten raivohullua Jumalaa. Ei hän siitä piittaa, miten lakia puolustellaan. Hän näkee silmissään jonkin ihmisryhmän saavan oikeuksia, joita sillä ei aiemmin ollut, ja se on väärin. Jotenkin se on pois häneltä.

Kreikan tukipaketit olivat perussuomalaisille aluksi kimurantti kysymys. Periaatteessahan siinä annetaan rahaa jollekulle toiselle eli kohennetaan jonkun muun asemaa. Mutta mitä enemmän vasemmistossa toitotetaan lainaehtojen kauheudesta ja Kreikan kansan lohduttomista tulevaisuudennäkymistä, sitä kernaammin persut allekirjoittavat kaikki EU:n faksaamat takauspaperit. Vaikka Suomi hyvin todennäköisesti menettää kaiken antamansa korkojen kera, se on halpa hinta Kreikan kansantalouden lanaamisesta. Meillä on ehkä yt-neuvottelut, mutta teistä luojan kiitos tehtiin kehitysmaa.

Viimeksi suomalaiset kansalais- ja ihmisoikeusaktivistit olivat tyrmistyksissään Timo Soinin kannasta, jonka mukaan Suomi ei voi ottaa vastaan 792 Välimeren turvapaikanhakijaa. Siis puolta prosenttia jo yksin siitä siirtolais- ja pakolaisjoukosta, joka on viimeisen puolen vuoden aikana rantautunut EU-maihin tai hukkunut yrittäessään. Ei edes, vaikka Suomella on kaksi vuotta aikaa osallistua taakanjakoon.

Pöyristyneinä olemme punaiset ja vihreät tahoillamme puhkuneet, eikö uskovaisella miehellä ole minkäänlaista lähimmäisenrakkautta. Tai olisiko edes hänen kannattajillaan omaatuntoa ja empatiantajua.

Onhan sitä, kyllä kylminkin persu empatiaan kykenee. Hän pystyy kuvittelemaan, miten syvältä viiltää lähteä sotaa ja köyhyyttä pakoon omasta kodista, hylätä isä ja äiti, käyttää kaikki perheen rahavarat vain voidakseen uhmata hukkumiskuolemaa, Kreikan ja Italian väkivaltaisia rannikkovartijoita ja lopulta koko EU:n ulkomaalaisvastaista maahanmuuttokoneistoa. Juuri se saa suomalaisen sydämen sykkimään. Hän tuntee iloa siitä, että itsellä ei ole noin paha olla. Hänen pienet vaikeutensa alkavat tuntua siedettäviltä, kun tietää, että kokonaiset kansat tuhoutuvat hänen kynnyksellään. Auta armias, jos siellä joku ojentaa kätensä hukkuvalle!

Muutamat parhaimman argumentin periaatteeseen uskovat loogikot taas saattavat hölmöyksissään ajatella, että perussuomalaisia äänestäneen pää olisi käännettävissä osoittamalla tilastoin ja anekdotaalisin esimerkein, ettei alle 800 hypoteettisen turvapaikanhakijan ottamisesta vastaan ole pienintäkään taloudellista haittaa Suomen kansantaloudelle. Puhumattakaan mahdollisista hyödyistä myöhemmässä elämässä. Järjetöntä, eivät suomalaiset laske sellaisia. Työlästä puuhaa ja tuloksiltaan epävarmaa. On mutkattominta varmistaa tässä ja nyt, että toiset, ketkä hyvänsä, kärsivät vähän enemmän.

Se on perussuomalaisuuden syvin oivallus. Ei minulle mitään, mutta kaikilta muilta pois.

Ota osaa keskusteluun

52 kommenttia

 1. Soinille ei nyt tässä vaiheessa merkitse mitään mikään muu kuin valta. Ongelmana on, että valtaa on muillakin. Soini ja kumppanit tietävät, että jos Suomeen otetaan edes vähimmäisvelvoitteiden mukainen määrä pakolaisia, persut ovat siitä osavastuussa, vaikka eivät haluaisi. Se näkyy heidän äänimäärässään seuraavissa vaaleissa. Jos Helsinkiin rakennetaan suurmoskeija, se on persuilta pois, sillä ainakin kunnallisvaaleissa äänimäärä laskee, koska he eivät pysty sitä rakentamista estämään. Eikä yksikään persujen kannattaja joudu siitä maksamaan kuitenkaan mitään.
  Nyt Soinin ja kumppaneiden on vain käänneltävä takkia sutjakasti aina tilanteen mukaan, etteivät valta ja ulkoministerin status lipsuisi käsistä. Uskonnolla ratsastamisen lisäksi heillä on vielä yksi valttikortti, jota he aikovat käyttää vaalikauden loppuun ja sen jälkeenkin. Maamiinat eli jalkaväkimiinat ovat puolueen salainen ase. Tosin niiden kieltäminen perustuu edelleen Suomea sitovaan kansainväkiseen sopimukseen. Olisi kiintoisaa tietää, mihin kaikkiin kohteisiin persut haluaisivat miinojansa sijoittaa.

 2. No onhan juttua. Ai muka 800 pakolaista. No sen luvun voi kertoa 6 (perheiden yhdistäminen) + Tällä hetkellä olevat 4000 turvapaikanhakijaa, joille avataan 5 uutta vastaanottokeskusta. Kreikan tuet. Minä esim. en pysty ostamaan kaikkia lääkkeitäni ja olen yksinhuoltaja kahdelle lapselle ja sairaseläkkeellä. Lisäksi molemmat lapset ovat jatkuvassa lääkityksessä. No pääasiahan on, että tämä Kreikkalainen perhe saa lääkkeet, väliäkö meillä on. Älkääkä sanoko, että sossu maksaa, yritetty on!!! Kaikki, mikä tulee Suomeen, niin leikataan meiltä vähävaraisilta, sekä Kreikalle lähtevät ”lainat”, joita ei ikinä edes teoriassa saa takaisin, niin leikkaukset koskevat taas meitä. Olisiko jo aika katsoa oman maan kansalaisiakin!!!

  1. Joopajoo. Tämä yhteiskunta kyllä varattomille kustantaa välttämättömät lääkkeet. Älä puhu p..aa. Ja kyllä se afrikkalainen nälkää näkevä lapsi, joka on joutunut elämään koko elämänsä pelossa, on ihan yhtä arvokas ihminen kuin sinun Jani-Petterisi. Juuri tälläinen epäkiitollinen itsekkyys oman tämän maan pahin syöpä.

   1. Mitäs jos sinun isoukkisi tai ukkisi olisi lähtenyt sotaa pakoon? Me näkisimme todennäköisesti sitä nälkää. Eriasia jos sieltä tulisi oikeasti naisia ja lapsia mutta sieltä tulee suurimmaksi osaksi ainoastaan parhaassa maanpuolustus iässä olevia nuoria miehiä jotka jättävät naisensa ja lapsensa kuolemaan yms. Vituttaa tuollainen naiivi ajattelu pakolaisista. Yritätkö pönkittää henkistä omatuntoasi paremmaksi ajattelemalla noin?

    1. Meikän ukit ja isoukit eivät lähteneet sotaa pakoon vain puolustivat sitä mitä heillä oli eivätkä lähteneet hakemaan parempaa muualta ilmaiseksi. Oli suomikin aika kurja paikka monelle vielä 70 vuotta sitten. Ei se auta noita maita yhtään että kaikki kykenevät vain pakenevat, laittaisivat sen sijaan kunnon valtion sinne pystyyn niin ei tarvitsisi paeta

     1. Soitin jätkille ja sanoin, että laittavat kunnon valtion pystyyn. Menee kuulemma hetki, mutta sanoivat hoitavansa homman kotiin.

    2. Ymmärrettähän kaikki sen, että maailma on muuttunut 70 vuodessa. Ei esim. Syyria ole sodassa toista valtiota vastaan, vaan siellä on jo viisi vuotta jatkunut sisällissota. Pitäisikö siis näiden maanpuolustusiässä olevien nuorten miesten valita puolensa ja uhrata elämänsä vain, jotta eivät vaikuttaisi karkureilta? Vai onko aivan ymmärrettävää, että ihmiset haluavat turvaan sodasta, jolle ei näy loppua?

     On totta, että suurin osa Suomeen viime vuonna turvapaikanhakioista oli nuoria miehiä. Tänä vuonna suurin osa on kuitenkin ollut naisia ja lapsia. Eivät turvapaikanhakijat lähde matkaan huvikseen. Kukaan ei laita lastaan kiikkerään kumiveneeseen matkalle Välimeren yli, ellei ole aivan pakko.

   2. Älä puhu paskaa. Nuo laittomat siirtolaiset, joita tänne sen 800 kaavaillaan, ovat nuoria hyväkuntoisia miehiä. Naiset ja lapset jäävät sinne lähtömaahan, kuten uutiskuvissa nähtävissä. Tuo on yheinen harhaluulo suvakkien päässä, että tänne nälkää näkeviä lapsia tulee. Väite ei pidä paikkaansa. Nuoria miehiä tänne saapuu laivalasteittain.

   3. Maailmalla riittää kurjalistoa ja ryysyläisiä. Ei meillä kaikista ole varaa huolehtia. Sinulla ei riitä päätä pistämään ovea kiinni kun vilja-arkussa näkyy pohja. Oikeastiko olet sitä mieltä että vastuu suomalaisille lapsille ei ole sen suurempi kuin vastuumme Afrikan vähäosaisista? Todennäköiesti olet täynnä ylimielistä hubrista uskoen että puhtaalla kiitollisuudella integraatio toimii meillä paremmin kuin miten Ruotsissa on osattu ja että meillähän on varaa. Ei ole. Nykyinen turvapaikka-kiintiömme kuittaa eettiset velvollisuudet enemmän kuin hyvin ja heistä me olemme sitoutuneet pitämään huolta. Ja näiden lisäksi vielä kestitsemme omin nokin aidan yli keplotelleita laittomia. Vaatiminen oven avaamisesta koputtajien jonolle on vain loputon suo sokeaa hyveellisyydellä pröystäilyä. Se ei ole vain yksi 800 joka sieltä kerran saapuu, kerran etelä-rannalla on miljoonia tavallisia tallaajia haaveilemassa salakuljettajien kyytien riskeistä. Suitsi sydäntäsi jotta osaisit pitää rajasi. Et sinä jokaisen romanialaisen pelimannin kuppiakaan kilauta.

    Mutta myönnän kyllä, Suomi on valtio jonka ensisijainen tehtävä on huolehtia suomalaisten hyvinvoinnista. Jos tuo on mielestäsi itsekästä niin piahtaroi toki globalistisessa sadussasi, omin varoin. Keskustellaan määrärahoista sitten kun talous vetää paremmin, mutta nyt on maan vyötä kiristetty jo vuosia putkeen.

 3. On persuilla joitain vapauksia joita he puolustavat ehdottomasti. Nimittäin MINUN MERSU ( bensa ostettu isänmaallisesti itärajan takaa) ja MINUN (Eestistä isänmaallisesti salakuljetettu) kalja ja tupakka.

  Kuten Timo ensimmäinen on lausunut: työmies on veroja maksamattoman kopsunsa ja bensansa ansainnut!

 4. Et ole selvästi ymmärtänyt monien perussuomalaisten äänestäjien motiiveja, tai tarkoituksella vääristelet, mutta haluan oikoa muutamia kohtia:

  Perussuomalaisten äänestäminen on ikäänkuin korjausliike, kun perinteiset puolueet ovat vieneet Suomea väärään suuntaan. Hieman lisää itsekyyttä ja moraalista oikeutta omille kansalaisille. Ei niinkään minkään yksittäisen ryhmän etujen ajamista, vaan Suomen etua.

  Maahanmuuttokriittisyys lähtee pohjimmiltaan siitä, että ostoskeskuksessa notkuu hyvin voivan näköinen nuorimies, joka kykenisi kantamaan AK-47 ja muuttamaan maansa historiaa, mutta päättää pötkiä pakoon rikollisten salakuljettajien avulla. Samalla, kun hänen siskot, äidit ja ehkä vaimo lapsinee jää tälle seudulle oman onnensa ojaan. Jos vasemmisto ei pysty näkemään tässä moraalista vääryyttä, niin sille en voi mitään, mutta itse ja moni perussuomalaisten äänestäjä ymmärtää ettei sodat ja vääryys parannu, jos nämä ihmiset eteenkin nuoret miehet eivät toimi.

  Täysin samoja epäluuloja, kuin Perussuomalaisille Kreikan suhteen, on nyt ilmassa ympäri eurooppaa. Monen muunkin maan kansalaiset tajuavat, että he joutuvat säästökuurille, kun Kreikkalaiset saavat rötöstellä ja olla maksamatta veroja. Sama meno käytännössä kaikissa etelä-euroopan maissa. Nämä korruption kyllästämät lämpömaat ovat hyvin lähellä Afrikkalaisia ja heiltä ei tunnu onnistuvat talouskuri saati sitten solidaarisuus edes omia kansalaisiaan kohtaan. Miten niitä pakolaisia kohdellaan esim. Kreikassa? Suomessa saavat kaiken mahdollisen, Kreikassa saavat piilotella henkensä edestä.

  1. Ihailtavaa, että persujen äänestäjä sentään avoimesti myöntää: motivaatio äänestää persuja kumpuaa siitä että olette itsekkäitä. Pikkuisen kun vähätellään inhimillistä kärsimystä muualla maailmassa niin kyllä voi taas vinkua miten vaikiata on täällä Suomessa. Huononnetaan muiden asemaa niin kyllä paranee oma mieli! <3

   Vahvistit hienosti tuossa puolustuspuheessasi tämän blogikirjoituksen pointin.

   1. Se on ihanaa kuinka Persut osaavat itselleen valehtelun taidon. Ensinnäkin, se nuori musta- tai tummaihoinen sälli on aika varmasti ksavanut suomessa ja katsoo itsensä suomalaiseksi. Hänen isänsä se pelkuri oli mutta lyön vetoa, että Persut ovat ensimäisenä ”etenemässä länteen” jos tilanne Venäjän kanssa oikeasti kiristyy.

    Persut osaavat myös valehdella varsin hyvin itselleen siitä mitä herra Soini äänestyksissä ajoi EU:ssa. Hänen linjansa oli kaukana EU-kriittysyydestä. Hän oli nuolemassa troikan ja EPP:N persettä minkä kerkesi eikä esittänyt muuten yhtään EU-kriittiistä puheenvuoroa muualla kuin suomalaisessa mediassa.

  2. Läpi koko ikänsä hemmoteltu pullasorsa valittaa kuinka kovaa hänellä on ja kuinka helppoa on kaikilla muilla. Persut.

 5. Tuo kirjoitus kertoo hyvin, miksi PS saa kannatusta. Assosiaatio: Se pitää suomalaisten puolta, muut eivät. Äänestäjät tietävät, että PS on ainoa realistinen poliittinen vaihtoehto säilyttää hyvinvointivaltio taistelussa liittovaltiota vastaan. Niin ikään kansa tietää, että meillä menee taloudellisesti huonosti, eikä jaettavaa Suomen ulkopuolelle ole kuin velaksi. Köyhän ei kannata ottaa niin ikään pakolaisia taakaksi. Osaltaan itsensä ja osaltaan lähimmäisenrakkauden vuoksi; joka ei ulotu rajojen ulkopuolelle, koska lyhyellä matematiikalla voi laskea, ettei se tee maapalloa paremmaksi, jos Suomi romuttaa hyvinvointinsa globaalin yhteishyvän alttarille.

 6. Kilpailijoita haukkumalla voi satuttaa vain itseään. Kutsua nyt tunteenpuuskassa julkisesti vaalien häviäjänä vaalien voittajaa saunassa ejakuloijiksi yms. asiatonta. Noh antakaa palaa vaan, kiva syöksykierre päällä.

  1. Perussuomalaisen matematiikan mukaan ollaan vaalivoittajia, vaikka sekä ääniosuus että paikkamäärä tippuivat. Todellisuudessahan ainoastaan kepu ja vihreät olivat vaalivoittajia.

   1. Kokkareet käyttää samaa matematiikkaa ja onhan tosi että persut voitti kaikki ne jotka saivat vähemmän paikkoja eduskuntaan.

 7. Perussuomalaisten suosion ymmärtäminen ja siitä etenkin kirjoittaminen on hankalaa koska jos asiaa ajattelee subjektiivisesti, tällöin joutuu kirjoittamaan asioita kuplan ulkopuolelta. Persujen suosio perustuu yksinkertaisesti siihen että puolue tekee asioita Suomalaisten tavallisten kansalaisten hyväksi.

  Maassa on totuttu vanhojen puolueiden kautta rahan jakamiseen ulkomaille ja muiden hyväksi, koplaamiseen, kielivähemmistön suosimiseen yli muiden kansalaisten, syömävelan ottamiseen ettei tarvitse purkaa virkamieseliitin etuja, humanitäärisen maahanmuuton suosimiseen yli maata hyödyttävän maahanmuuton, kannustinloukkuihin, byrökratiaan jne. Lista on loputon. PS:n suosio tulee siitä että normaali kansalainen kokee heidän äänestämisen olevan omalta ja tulevaisuuden kannalta edullisinta. Vanha politiikka ei enää kannata, on ajateltava oman perheen ja lähipiirin etua!

  1. Perussuomalaiset ovat nyt itse ”vanha puolue” joka koplaa, kääntää takkiaan ja pettää vaalilupauksiaan minkä sielu sietää, ja kyllähän tuo näkyy sietävän. Jopa itse Isolla Timolla, joka on luvannut näyttää Valon ja onnellisen tulevaisuuden uskollisille äänestäjilleen. Mitähän asioita puolue on tehnyt tavallisten suomalaisten kansalaisten hyväksi ? En ole huomannut. Ettei vaan kävisi niin että persujen politiikkaan suivaantuneet kannattajat äänestävät heille seuraavissa vaaleissa rökäletappion… SMP:n kohtalo toistuu. Mutta sitä odotellessa ehtii perussuomalaisten takki kääntyä muutamankin kerran.

  2. Ihan varmasti persut on tavallisen suomalaisen puolella. Näkeehän sen hallitusohjelmastakin. Uusien autojen hinta alas ja köyhien eläkeläisten asumistuki alas.

   1. Petro ja Joni, kilpailevan puolueen mollaaminen ei muuta maailmaa ainakaan paremmaksi, odotellaan rauhassa muutama vuosi ja katsotaan miten asiat muuttuvat tässä maassa ja mihin suuntaan. Ainakaan sama meno ei voi enää jatkua mitä on harrastettu viime vuodet Kokoomuksen ja vasemmiston jakaessa mandaatteja toisilleen lisävelan turvin. Velkapommi ja muu huono valtionhoito joka oli tulossa lastemme maksettavaksi kalliimman kautta.

    1. En usko että mikään yksittäinen puolue Suomessakaan saisi ratkaistua valtionhoidon tai talouden ongelmia, koska valtaa pitävät ja asioihin vaikuttavat maailmassa suuryritykset, muutamat suurvallat, IMF ja Maailmanpankki. Ja nämäkään eivät voi mitään kansainvälisille talouskriiseille, koska kapitalismi on perimmiltään kaoottinen systeemi, joka säännöllisin väliajoin kriisiytyy. Saksa ja nämä edellä mainitut instituutiot ovat käskyttäneet esimerkiksi Kreikkaa siihen malliin ettei Syriza voinut saada muutosta Kreikan katastrofaaliseen tilanteeseen. Demokraattisen maan parlamentin itsenäinen määräysvalta vietiin, se on EU-demokratiaa?

     Jos laittaa kaiken toivonsa optimistisesti johonkin puolueeseen saa varautua myös pettymykseen. Pessimisti ei pety.

 8. Me – ja ne muut – siinä persujen motto tiivistettynä. Samaa mottoa noudattaen onkin sitten tehty joukko maailmanhistorian suurimpia vääryyksiä.

  1. Tuomo Jokela tiivisti asian selkeästi. Perussuomalaisten ideologia perustuu juuri siihen, että he kuvittelevat oleva olemassa joku määriteltävissä oleva perussuomalaisuus. Siinä suhteessa he ovat kymmeniä vuosia ajastaan jäljessä. Puolueella ei oikeasti ole linjaa eikä ideologiaa, mutta heillä on kuvitteellinen ryhmä suomalaisia, jotka ovat enemmän suomalaisia kuin jotkut muut. Soinin yhä kärjekkäämmäksi käyvä vasemmistoviha ja sanavalinnat osoittavat, että persut ovat nyt niin oikealla kuin päästä saattaa. Passaahan sillä pullistella, mutta aina vaan riveistä pullahtelee esille immosia ja sademiehiä sekä muita ”IKL:laisia”. Niitä Soini ei saa ruotuun, koska ei halua. Persut ovat lähinnä Kokoomuksen apupuolue, mitä läheskään kaikki sitä äänestäneet eivät näytä tajuavan.

 9. Mitä voi odottaa kansanuutisten blogista, haha!

  Voisi kuvitella että kommarit ymmärtävät jo olleensa väärässä. Ei kaikille voi jakaa jostain yhteisestä laarista loputtomasti. Neuvostoliitto kaatui, huomasitko?

  Pitkästä aikaa tuntuu siltä että Suomea johdetaan johonkin järkevään suuntaan, sen sijaan että ideologiapellet toteuttaisivat fantasioitaan roolipelissä nimeltä Suomi.

  Suomalaiset äänestäjät pelastivat itsensä sekä tämän maan viime vaaleissa ja moni ymmärtää asian muutaman vuoden kuluttua.

 10. Voi terve. Monelleko kerjäläiselle itse olet antanut lompakkosi sisällön? Aivan varmasti pärjäisit itsekin ilman. Kengätkin jalasta, ostat sitten syksyllä uudet tuilla, jotka valtio mielestäsi kaikille köyhille ja omaisuutensa kehitysapuun lahjoittaneille jakaa.
  Montako asunnotonta ja vähävaraista olet majoittanut oman kattosi alle? Kyllä ihminen pärjää kommuuniasumisella 5 neliön henkilökohtaisella tilalla.
  Hyvähän se on jeesustella ja huudella ylöspäin, että perkeleet miksette ole reilumpia. Menepä itse ylös katsomaan niin näät miten raunioina kaikki ympärilläsi on.
  Totta toki, että Suomella asiat on paremmin, kuin niissä maissa josta pakolaiset tänne virtaavat, mutta ei se niitä maita ja sinne jääviä auta, jos kaikki oikeasti epätoivoiset tai sitten vain vaihtelua kaipaavat otetaan hyysättäväksi. Kehitysapu pitäisi suunnata suoraa siihen maahan. Toisekseen, mistä kohtaa se on mikään Suomen moraalinen velvollisuus? Kuten aiemmin jo kommentoitiin, velaksi me voimme vain toisia auttaa. Kuka sitten meitä auttaa, kun taloudelta menee viimeisetkin tukipilarit alta? Ne maat, joihin olemme syytäneet viimeiset pennit, vai ne yksityiset ihmiset, jotka tänne on otettu hellästi vastaan?

  Toki voidaan romahtaa marttyyreinä, mutta ei meitä kukaan jälkeenpäin muistele uhrauksesta. Paitsi omat kansalaiset katkerana.

  P.S. Tämä oli lähes yhtä kärjistäen kirjoitettu kuin alkuperäinen blogiteksti. Kolikolla on toinenkin puoli, niin kliseistä kuin se onkin. Bloggaus ei ole täysin väärässä, muttei myöskään lähelläkään totuutta.

 11. Totta. Persujen motto Teemu Jokelan sanoin kuulostaa hyvin pelottavalta. Kenellä on oikeus asetella yksilö tai ihmisjoukko muut – me -akselille.

  Perussuomalaisten hellimä ajatus Normaalista Kansalaisesta vaikuttaa hyvin epäsuomalaiselta tässä kylähullujen ja jääräpäiden maassa.

  Pahimillaan persujen kannattajat tuntuvat elävän omituisessa Seitsemän Päivää-Alibi -kuplassa, jossa jopa kulttuuriharrastus ja koulutus näyttäytyvät vihollisina.

 12. Jos vasemmistolainen asettuu meidän ja niiden väliin, niin saa syytää itseään jos ottaa osuman – näin itse kiteytän Perussuomalaisten sanoman. Nyt ollaan siinä tilassa, että homman on ottanut haltuunsa miehet, jotka toimivat eivätkä haaveile. On toki mukana hyviä naisiakin Laura Huhtasaari ym. jotka eivät pelkää puolustaa suominaisen koskemattomuutta monikulttuurisuuden muurilla.

  1. Onko tässä nyt yritetty esittää ihan oikea tappouhkaus vai vain fantasioitu breivikiläisittäin vasemmistolaisten murhaamisesta?

   1. En tarkoittanut tuota uhkauksena väkivallasta, vaan vertauskuvana siitä, että vasemmiston ajama politiikka osuu ennenkaikkea lopulta itseään nilkkaan. Maailmanpelastus maksatetaan lopulta veronmaksajilla ja köyhimmät kantavat suurimman taakan välillisillä veroilla. Samanaikaisesti vasemmisto huutaa lisää rahaa ulkomaille ja ulkomaalaisille, vaikka tämä raha otetaan valtionvelkana ja maksetaan veroina.

    Jos mennään aste väkivallan suuntaan, niin monet vasemmistolaiset näkevät ääriuskovaisten taistelun osana taistelua kapitalistista yhteiskuntaa vastaan ja vaikka he eivät suoraan siihen osallistuisi, niin heiltä on tullut peukkua tämän taistelun puolesta, sillä argumentilla, että taustalla on Riistokapitalistien vastustaminen. Eipä tarvitse taaskaan ihmetellä, jos yhteiskunnat muuttuvat poliisivaltioiksi, kun terrorismi lisääntyy. Miten paljon esim. Ranska on viimeaikaisten iskujen johdosta joutunut käyttämään suojelutoimintaan rahaa ja resursseja ja keneltä nämä ovat pois? Turha siinä on huudella poliisivaltiosta, jos pommit ja asemiehet terrorisoivat.

    Perussuomalaisten Helsingin toimistoon on jatkuvasti hyökätty vasemmistonuorten läheisten anarkistiryhmien joukosta. Nämä ryhmät on kiihotettu persu-vihaan pääasiassa vasemmistolaisten politikkojen suilla. Ei kukaan vähänkään älykäs kuvittele, että he ovat itse keksineet tämän toimintamallin. Ei, kyllä se kiihotus on sieltä Paavojen ja muiden puheista imetty. Tietenkin, paikallistasolla viha jalostetaan tämänkaltaisilla kirjoituksilla mistä tämäkin blogi on esimerkki.

  2. Utöyalla 77 vasemmistonuorta otti kuolettavan osuman. Kyseenalaista uhoamista Perusäänestäjältä juuri kun tuosta äärioikeistolaisterroristin suorittamasta raukkamaisesta joukkomurhasta on tullut kuluneeksi neljä vuotta.

   ”Me teermme mitä tahdomme”, uhosivat Lapuan liikkeen terroristitkin.
   Eivät saaneet sentään aikaiseksi fasistista vallankaappausta, muutama murha ja muilutus jäi näiden murhamiesten kyseenalaiseksi saavutukseksi.

 13. Lopultakin joku sanoo julkisesti sen, mitä olen pienessä päässäni ajatellut jo kauan! Ja sanoo paljon paremmin ja monipuolisemmin kuin mihin olisin itse kyennyt, kiitos Jami. Kommunistitkin aikoinaan kadehtivat niiltä joilla oli enemmän (osa ihan syystäkin), mutta en tosiaan jaksa käsittää miksi pitää kadehtia niitä joilla on lähtökohtaisesti vähemmän. Kansallisuus kun ei riitä edes tekosyyksi.

 14. 80% uusista vangeista Helsingissä on ulkomaalaistaustaisia. Siitä huolimatta että ulkomaalaisia on Suomessa vähän. Melkoinen edustus. Ja sekin on varmasti Persujen vika?

  Kuka ajaa somalinaisten asiaa? Ei ainakaan se kukkahattu, joka järjestää heille omat uimahallivuorot, jotta kulttuuriin kuuluva naisten eristämisen ja alistamien perinne saa jatkua myös Suomessa.

  Millä nyt oppositiossa olevalla puolueella oli selvästi mainittuna pienyrittäjät vaaliohjelmassa? On nimittäin turha kommarin huudella ammattilittoa apuun kun ne isot työnantajat lopettaa toimintansa Suomessa.

  Mikä puolue on noussut Ruotsissa parissa vuodessa maan toiseksi suurimmaksi. Vinkki: se on Ruotsin ainoa maahanmuuttokriittinen.

  Mikä asia mahtaa yhdistää Ruotsin lähiöitä, joissa heitellään poliisiautoja kivillä? Suomessa ei vielä ole tällaisia lähioitä, mutta mitäs moinen ylipäänsä liikuttaa Kalliossa ja Punavuoressa asuvia maailmanparantajia.

  1. Tulkoon jälleen mainituksi, että asun Kontulassa, jottei tästä tarvitsisi ruveta inttämään. Perussuomalaisten puoluetoimisto sijaitsee Punavuoressa.

 15. ”nyt on asiat ottaneet haltuun miehet… ja onhan siellä ihan hyviä naisiakin…” ????

  Vuonna 2015 saa vielä tällaista lukea. Ja selkeästi suoraselkäisellä ylpeydellä. Huh huh… ehkä joku päivä evoluutio vie viimeisetkin alku-ihmiset sukupuuttoon vaan kun on niin hidas prosessi että minä ehdi sitä onnen päivää näkemään.

  Jos minun sodat nähneet sukulaiseni olisivat vielä elossa niin heillä olisi yksi sana : Hävetkää!

 16. Perussuomalaiset eivät voi ajaa kenenkään asiaa. kuten monet muut ajavat vain yhden kohderyhmän etua välittämättä kokonaisuuden säilyttämisestä ja piittaamatta siitä pystyykö vaikeuksiin ”ajettu” kansantalous kestämään tällaiset täsmäedut mitä nämä monet valovoimaiset kaiken lupaavat puhekoneet tarjoavat, kaupaten erilaisten villilkissojen suojeluohjelmien ym työmiehen edun nimissä. Tosiasia on se että soini sipilä ja stuppi koettavat pelastaa sen mitä pelastettavissa edes osittain on. Perus-s ajaa koko suomen kestävän jatkon mahdollisuuden asiaa. Pakolaiskohusta: On selvä että hädässä olevia autetaan mutta terveitä miehiä joilla ei ole perheitä jne ei voida ottaa ainakaan pakolaisiksi. Heidän paikkansa on ehdottomasti rakentamassa omaa maataan paremmaksi jotta sieltä ei pitäisi joutua lähtemään pakoon. Rahapolitiikasta: Sossujen politiikan ajettua maamme umpikujaan on nyt kovin paljon faktisen reaalitoiminnan pyörästään tipauttamia entisiä poliitikkoja, valittamassa ja haukkumassa. Nyt pitää pitää pää kylmänä ja koettaa katsoa mitä tulee. Jos on kestetty katsoa monta vuosikymmentä ääliöpolitiikkaakin.

 17. Hyvä Perusäänestäjä,
  nyt tuli suollettua asiantuntematonta puhetta Ranskan suhteesta terrorismiin ! Olet kaukana todellisuudesta. Meillä ei ole mitään terrorismihysteriaa, kuten sinulla tuntuu olevan.Olemme jo kokeneita tässä asiassa, kuten vierasmaalaisuuskysymyksissäkin. Suomella ei ainakaan vielä ole tällaista kokemusta terrorismista, ja maahanmuutostakin vain vähäisen.

  Ranska ei ole muuttunut eikä ole muuttumassa poliisivaltioksi terrori-iskujen takia!Ei tämä meille uutta ole, on meillä ennenkin ollut terroritekoja, eivätkä ne ole johtaneet silloinkaan poliisivaltion perustamiseen! Ranska ei ole pannut käytäntöön esim.USA:ssa voimassa olevan Patriot Actin tapaista lainsäädäntöä.Ranskan valtio on tietenkin käyttänyt nk.suojelutoimintaan varoja, mutta en ole ympärilläni kuullut yhdenkään ranskalaisen valittavan tästä.Päinvastoin olen kuullut puheita siitä, että valtion pitäisi panna likoon vieläkin enemmän kuin on tehty! Olen ihan rauhallinen ja peloton tässä todellisessa tilanteessa. Olet selvästi huolestunut ranskalaisten finanssiasioiden hoidosta ja ranskalaisten hyvinvoinnista! Pitäisikö sanoa kiitokset ? Tuntematta maata ja sen politiikkaa lähemmin pystyt varmaan antamaan ranskalaisten asioiden hoitoon ihan ”perussuomalaisia” ohjeita sieltä Pohjan periltä ?

  Kun kerran olet noin tietoinen Välimeren maidenkin asioiden hoidosta ( tai miten niitä mielestäsi pitäisi hoitaa), että pilkkaat niitä maita ja niiden kansalaisia perussuomalaisella ylemmyydellä , niin varmaan sinulla on jokin ihmeresepti niiden maiden asioidenhoidon tolalleensaattamiseksi ihan suomalaisittain ? Vaikkakin noiden maiden historia ja kulttuuri ovat ihan erilaisia kuin Suomen, eikä niitä voi millään perusteella ”suomalaistaa”…mutta ethän näytä olevan tietoinen näistä eroista ja noiden maiden todellisista oloistakaan…

  Järkyttävää lukea tuollaisia julkean törkeitä puheita pakolaisista ja muista maahanmuuttajista , ikäänkuin he eivät olisikaan ihmisiä,vaan jotakin likaista ja hyödytöntä sakkaa! Ja niinkuin suomalaiset muka itse eivät osaisi olla rikollisia !
  Ranska ottaa taas vastaan 6752 uutta Välimeren maihin tulevaa pakolaista, ja Suomi ei kykene auttamaan edes muutamaa sataa, vaikka on olevinaan hyvinvointivaltio! Ehkä olet perusäänestäjä huomannut tämän eron Ranskan ”poliisivaltion” käytännön ja Suomen ulkoministerin epäsolidaaristen puheiden välillä ?! Terroriuhasta ja taloudellisista vaikeuksista huolimatta olemme valmiita auttamaan muualla terrorin ja nälänhädän uhriksi joutuneita! Emme me täällä välimeren rannoilla ole läheskään kaikki ole ahneita, itsekkäitä, vallanhimoisia ja kateellisia muille niinkuin tunnutte siellä perusäänestäjien maassa olevan!

  Minusta on alkanut tuntua rasittavalta ja häpeälliseltä olla suomalainen tuollaisten roskapuheiden ja toimien ollessa vallitsevia tänään suomalaisessa yhteiskunnassa ja niitä levitettäessä ympäri Euroopan ja maailman!Harkitsen vakavasti kansalaisuuden muuttamista!

  Jami Järvinen on kirjoittanut todella osuvan blogin aiheesta! Ihan olisi lukenut vaikka enemmänkin!Kiitos Jami!

 18. J.Koivula, mihin perustuu tuo lukema, kun sanot, että 80% uusista vangeista Helsingissä on ulkomaalaistaustaisia ?Onko se Suomen Tasavallan virallisesta tilastosta otettu luku ?

  Perusäänestäjä antoi ymmärtää, että Ranskasta olisi tullut tai on tulossa poliisivaltio terrorismin takia. Nyt on kuitenkin niin, että tässä oletetussa ”poliisivaltiossa” ei voi tehdä virallista eikä julkista etnistä tutkimusta ja tilastoja, jotka perustuvat asukkaiden ihonväriin, uskontoon,kieleen,kansallisuuteen tai syntyperään.Tällaisten tilastojen tekemisen kieltävät Tasavallan lait, joilla turvataan jokaisen maassa olevan henkilön yhtäläiset oikeudet ja tasavertaisuus.
  Näin ollen rikollisten etnisestä taustasta ja heidän kansallisesta alkuperästään ei saa tehdä tilastoja.Vankiloissa ei voi siis tehdä etnisiin perusteisiin liittyvää tutkimusta.Siksi Ranskasta ei löydy tutkimuksia ja tilastoja esim.siitä, kuinka paljon tuomituista rikollisista on ns.värillisiä tai kuinka paljon nk.ulkomaalaistaustaisia!!

  Jo yksin Euroopan historia osoittaa, että varsinkin taloudellisina lama-ja kriisikausina ongelmien syyksi haetaan helposti syntipukkia toisista.Varsinkin oletetusta ”erilaisuudesta” yritetään tehdä rikollista, ja maahan tulleiden käytöstä ja tapoja pidetään ” sopimattomana”,vaikka se ei mitenkään häiritsisi tai tuottaisi haittaa.Toisenlaisille ja muualta tulleille ei haluta antaa tilaa,kun vain oma itse ja omanedun tavoittelu on keskeisen huomion kohde.

  Ei ihme siis, että tällaisessa tilanteessa Euroopassa on kasvamassa rasistinen äärioikeistolainen ja jopa fasistinen liikehdintä, joka valitettavasti saa pikkuhiljaa kansalaisten enemmistön kannatuksen jopa vaaleissa,kuten Suomessa on käynyt.Ei nähdä ongelmien todellisia syitä ,tai ei haluta nähdä niitä.Helpompi on keksiä sijaissyyllisiä. Pahinta on se, että tällaisten poliittisten liikkeiden tukijat, suomalaisetkin, ovat pohjimmiltaan tosissaan rasisteja ja omaneduntavoittelijoita.Heiltä puuttuu kertakaikkiaan solidaarisuuden ja ihmisyyden jalo tunto ja aate.

  1. Samoin kuin Ruotsissa, niin laki on laitettu kiirellä voimaan Ranskassa, joka kieltää tilastojen pitämisen, mutta se ei muuta totuutta ja sen voi lukea esim. tästä jutusta http://www.nytimes.com/2015/01/26/opinion/the-mill-of-muslim-radicalism-in-france.html

   Vai onko New York Times rasistinen lehti? Se 70% luku vankiloissa olevista muslimeista oli aluperin peräisin toisesta amerikkalaisesta lehdestä ja aiheutti kohun julkaisun yhteydessä, koska Ranskassa ei näitä lukuja oltu tuotu julkisuuteen. Ranskassa muslimiyhteisöt ovat eriytyneet muista voimakkaasti ja tämä aiheuttaa moni ongelmia, kuten rikollisuus ja radikalisoituminen. En ole niin tyhmä, että leimaan kaikki rikollisiksi, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta heidän elämäntapansa ja aiheuttaa todistetusti suuria ongelmia.

   Jännää miten syytät meitä Suomalaisia rasisteiksi, vaikka Ranskassa on suuressa suosiossa vieläkin äärioikeistolaisempi Le Penin puolue. Siitä sinä et puhu sanaa tai heidän ”rasistista” äänestäjistä, jotka ovat pääsiassa etnisiä Ranskalaisia, jotka ovat saaneet tarpeekseen.

 19. Miksi pitäisi tehdä tilastoja erivertaisuuden eikä tasavertaisuuden pohjalta ? Ranskan lakeja mainittujen tilastojen tekemisestä ei ole laadittu vasta viimeaikoina , eikä niitä ole saatettu ”kiireellä” voimaan Ranskassa.Ne ovat olleet voimassa jo kauan.Ne liittyvät oikeastaan muihin iili-ja rikoslakikokoelmissa oleviin teksteihin, joilla kielletään yleensäkin erotteleva tuollainen diskriminaatio.Noiden tekstien säätämisellä ei ole siis mitään varsinaista tekemistä nykyisen islaminuskoisten ”eriytymisen ” tai radikalisoitumisen kanssa. ( kts.Code Civil, Code Pénal)

  Uskot tuntevasi Ranskassa olevan tilanteen perusteellisesti niin historialliselta ja sosiologiselta kuin taloudellis-poliittiselta näkökannalta lukemalla milloin minkin amerikkalaisen ym.lehden tms.ulkopuolisen tahon juttuja!Ne kun ”tekevät tutkimusta ja tilastoja”,jotka eivät perustu mihinkään! Oletko elänyt Ranskassa kauan ja kokenut paikan päällä asiat niinkuin olet kuullut sinulle kerrottavan ?

  Muslimiyhteisö meillä ei koostu pelkästään maahanmuuttajista, vaan se on suurimmalta osalta jo pitkään maassa asuneita ja niitä, jotka ovat Ranskasssa syntyneitä Ranskan kansalaisia samoin oikeuksin ja velvollisuuksin kuin muutkin maan kansalaiset, jotka elävät ihan tavalliseen tapaan muiden joukossa.Heidän ”elämäntapansa” ( minkälaista tuomittavaa elämäntapaa tarkoitat omalta ”oikealta” kannaltasi katsottuna ? ) ei aiheuta sinänsä ongelmia, ei toki, sillä suurin osa heistä elää ihan kuten kaikki muutkin lyömättä tambuuria omista tekemisistään tai tekemättä jättämisistään. Meillä on vapaus elää niinkuin haluttaa, kunhan kunnioittaa toisten elämistä, eikä tuota haittaa muille.Ja heidän uskonnolliset tapansa ovat sallittuja, koska niistä ei ole haittaa muulle väestölle.Ihan kuten kaikkien muidenkin uskovaisten tavat.Turha on syytellä muslimien elämäntavan olevan vaivana! Ei ainakaan Ranskassa.Ei läheskään koko tämä yhteisö ole suinkaan eriytynyt tai eristäytynyt muista kansanryhmistä! Tämän tiedän mm.jokapäiväisessä elämän käytännössä ( mm.sukulaisten osalta). Meillä ei ole kasvanutta muslimivihaa ja syrjintää viimeaikojen terroritekojen takia.:ssä…tietenkin).Paitsi FN:n kannattajat , niin suurin osa ranskalaisista ei mene viritettyyn ansaan! Tiedämme, että ko.terrorismi ei ole Ranskassa asuvien muslimiuskoisten syytä.Päinvastoin se tuottaa haittaa itse tälle uskonnolle.Meillä on uskonnonvapaus valtiossa, joka ei tunnusta mitään uskontoa. Sinulla näkyy olevan ”ongelmia” vain muslimiväestön takia ? Minulle se ei ole tuottanut koskaan mitään vahinkoa.Päinvastoin se on avartanut katsomuksiani ja rikastuttanut niitä!Ja onhan minut kasvatettu Suomessa, jossa opetettiin hyväksymään ja kunnioittamaan muunkinlaisia maapalollamme eläviä ihmisiä ja heidän paikallisia tapoja.Eikä ennen poislähtöäni ei ollut ihan tuollaista meininkiä…mitä nyt voi lukea tämänkin blogin kommenteissa.

  Mitä hittoa on ”etninen” ranskalainen ? Ei sellaista ole olemassakaan!
  Katseleppa pikkuisen Ranskan historiaa kauemmas, niin voit lopulta todeta, että ns.”alkuperäisillä ” ranskalaisilla on kaikilla jokin muualta tullut etninen tausta! ”Perusranskalaista ” ei ole olemassa.Eikä näin ollen joku kuviteltu ” puhdas etninen ranskalainen syntyperä” voi olla etuoikeusvaatimusten perustana!
  FN:n tapaiset liikkeet yrittävätkin eristää muslimiuskontoa tunnustavat heitä kohtaan suunnatun rasismin kautta voidakseen syytellä heitä kaikkien ongelmien aiheuttamisesta.Heidät on asetettu FN:n toimesta bouc-émissaire- ( sijaissyllisen ) asemaan tällä hetkellä ( kuten aikoinaan juutalaiset !).Ihan niinkuin kapitalismin mädännäisyys ja sen tuomat vaikeudet olisivat heidän syytään!Tällainen on kannattavaa näin lama-aikana: se on sekin valtakysymys, ihan kuten persujen kanssa on asia Suomessa!Oman edun tavoittelu harvoille ( esim.Le Penin perheelle ja puolueen johtajille), eikä suinkaan paremmat olot kaikille kansalaisille!FN ratsastaa hyväuskoisten kansalaisten naiviudella jonkin aikaa.Ei vain FFN:n kannattajat ( joissa on paljon entisiä pettyneitä vasemmistolaisia !) ole ”saaneet tarpeekseen”, mutta MISTÄ ? Sen kysymyksen perinpohjainen selvittäminen auttaisi sinuakin ymmärtämään ja tunnistamaan nk.ongelmien todellisen aiheuttajan!
  Uskon, että jos se pääsee vallankahvaan, niin takki kääntyy ihan kuten Perussuomalaiset-puolueella Suomessa! Silloin tulevat puolueen todelliset kasvot päivänvaloon. Ja minulle ulkomaalaisena ( ei islamisnuskoisena) tulisi tulipalokiire pois maasta! Aijai! Mutta silloin ei kannata
  En halunnut heti puhua FN:stä, koska tiesin, että vastauksessasi tuot sen esille puolustuksena! Perussuomalaisten puolueella ja FN:llä on paljon yhteisiä piirteitä.

  Rikollisuus meillä ei ole yksinomaan ja vain muslimiväestön aikaansaannosta! Islamistien radikalisoituminen ei sekään johdu muslimiväestön ”eristymisestä”.Sen yhteiskunnalliset syyt ovat paljon monimuotoisempia ja syvempiä.Muslimien tällä hetkellä suhteellisen vähäisen radikalisoitumisen aiheuttaa monet nykyiseen maailmanmenoon liittyvät seikat,varsinkin nuorten keskuudessa.Ja paljolti juuri tämän hulluuntuneen markkinatalousjärjestelmän aiheuttamat elämisen vaikeudet.On luultu, että muislimeihin kohdistuva erottelu ja heidän huonot olonsa olisivat radikalisoitumisongelmien lähtökohtana, mutta on yksinkertaista nähdä asia näin, koska näin ei ole todellisuudessa asian laita.

  Jännäähän se on,sillä en syytä kaikkia suomalaisia rasismista! Totean tämän näissä edeltävissä kommenteissa esiintyvän perussuomalaisten ulkomaalaisvihan ja vieraspelon ja syyttelyn olevan karmaisevaa rasismia.

 20. Vasemmistoliitto on varmasti ainakin tasapisteissä persujen kanssa sanansa syönnissä ja takinkäännössä. Hallitustaival olialusta loppuun saakka pelkkää periaatteiden myyntiä.

  Vasemmistoliito esimerkiksi hyväksyi hallituksessa kreikkalaisten ay-toveriemme sopimusoikeuden poistamisen. Siinä sitä on ”työväenpuolueelle” sopivaa politiikka. Täytyihän siitä maksaa että sai istua ministeriauton takapenkillä ja matkustella olympialaisissa juovuksissa.

 21. Tuon viimeisen kommenttini pari lausetta jäi vajavaiseksi.Olkoot.Puhuin ”Le Penin puolueesta”…
  Perusäänestäjä puhui FN:stä ja sen kannatuksen voimakkaasta noususta Ranskassa ja ”tarpeeksi saaneista” ranskalaisista ihan perusäänestäjiä kannustavassa sävyssä .Kysäisenpä häneltä :

  Jos Front National pääsisi valtaan Ranskassa, niin minustakin saattaisi tulla valkoihoisena ulkomaalaisena isänmaaton monikulttuurin muokkaama poliittinen pakolainen!
  Uskaltaisikohan sitä siinä tapauksessa hakea turvapaikkaa Suomesta Perussuomalaiset-puolueen ollessa vallan kahvassa siellä ( kts.perussuomalaisten kansanedustajan uhoilu ) ?

 22. Kyllä persjalkaset somalisäänestäjät..tarkoitin suomalaisäänestäjät ovat ihme vinkujia.
  Yksi syyttää pakolaisia pelkureiksi, kun omat mummot ja mammat jätetään pulaan, eikä suostuta kuolemaan hyvän asian puolesta. Tänne tulevat ostareille notkumaan terveen näköisinä rapakuntoisten suomalaisten joukkoon, sen sijaan, että ottaisivat AK-47:n kauniisiin kätösiin ja näyttäisivät, mistä kana kusee.
  Ko. persjalkaisen sopisi miettiä – sen minkä tarjousgrillimakkaran mässytteltä ja kaljan litkimiseltä kerkiää – kuinka innokkasti lähtisi RK-62 kainalossa tapettavaksi, jos vaikka ryssä keksisi hyökätä perslandiaan.

  Jollekin persjalkaisille ei riitä, että valitetaan pakolaisten vievän kaikki naiset ja työpaikat, vaan valittaa ulkomaalaisten vievän suomalaisilta jopa melkein kaikki vankilapaikat.
  Koittakaapas tästä vielä kateemmaksi pistää.

  Niin, vielä kaikkien persjalkaisten huulenheittokuninkaasta, nykyisestä ulkoministeristä, ja koko autoilevan ja kopsuttelevan kansan isähahmosta.
  ”Kyllä jokaisen suomalaisen on saatava ottaa kopsu tai pari kovan työviikon jälkeen.”
  Eikö autoileva kopsukeisari huomioi ollenkaan puolueen tukipilaria ja selkärankaa; syrjäytyneitä ja työttömiä, vaan suo ryypyt vain työssäkäyville?
  No, kyllä Soini ja kansa tietää; juoppo ottaa kopsun lupaa kysymättä.

 23. ”Keravalla ja Jokelassa noin kolmannes vangeista on ulkomaalaisia. Vantaan vankilassa ulkomaalaisten osuus on noin puolet ja Helsingissä uusista vangeista kahdeksan kymmenestä on ulkomaalaistaustainen.”

  http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ja_ulkomaalaiset_vangit_tappelivat_keravan_vankilassa/5368845

  Tämä siis Eeva Stranius-Herrewynille vastaukseksi.

  Luotan yle:n taustatietoihin. Yleensä yle kääntää asiat vihervasemmistolle mieleisiksi, mutta tänne on eksynyt faktoja. Jos teillä on tuttavia poliisissa voitte kysellä lisää, saattaa valitettavasti maailmankuva muuttua…

 24. Kiitos J Koivula!

  Olen minäkin noita YLE:n antamia ”taustatietoja” netissä lukenut.En ole nähnyt tosin itse noita näköjään erityisesti ulkomaalaisiin kohdistuvia tilastoja.Enkä ole voinut suorittaa vertailevaa tutkimusta paikan päällä.

  Ihmettelen kuitenkin miten oletetusti demokraattisessa ja kaikkia samanarvoisesti ja tasavertaisesti kohtelevassa valtiossa voidaan tehdä tuontapaista ihmisten erottelyyn ja eriyttämiseen perustuvaa tutkimusta ja tilastoja ?!Missä tarkoituksessa ?

  Tällainen ei ole todellakaan mahdollista meillä Ranskassa, sillä minkäänlainen virallinen ja julkinen maassa elävien ihmisten etniseen taustaan ,kansalaisuuteen, rotuun, kieleen, uskontoon ja alkuperään perustuva tutkimus ja tilastoiminen ei ole sallittua.Ei vankiloissakaan.Sellaisen kieltää Tasavaltamme kansanedustuslaitoksen jo kauan sitten tekemä lainsäädäntö.

  Tuollaisesta tilastoimisesta seuraa tietynlainen kansalaisten suuntaan ohjattu harhaanjohtava käsitys rikokollisuudesta ja sen aiheuttajista Suomessa.Ikäänkuin suomalaiset eivät osaisi olla rikollisia! Tuohon perustuen voisi kysyä, mikähän olisi tilanne maan muissa vankiloissa ? Ja kuinka moni vaikkapa viimeisten kymmenen vuoden aikana vankilaan tuomituista olisi ihan suomalainen tai ”suomalaistaustainen ” ?

  Tuollaiseen menneisyyden ajan osoittelevaan ja erottelevaan tilastointiin tulisi saada loppu.Mutta uskon sentapaisen toiminnan vain lisääntyvän ja kärjistyvän nykyisen maata hallisevan taantumuksellisen poliittisen oikeisto +äärioikeistosuunnan aikana. Jolleivat nyt itse ihmisten erittelyyn ja karsinointiin kyllästyneet kansalaiset päätä tehdä siihen muutosta.Hyvä alku tälle oli tuo Helsingissä järjestetty rasisminvastainen mielenosoitus, vaikkakin sen järjestämisessä oli heikkouksia.

  Motto Hedin kommentti on ironisen osuva huomauttaessaan, että ”persjalkaiset ” valittavat ja ovat kateellisia jopa siitä, että ulkomaalaiset vievät suomalaisilta lähes kaikki vankilapaikat ! Kiitos Motto Hed mukavasta kommentista!

 25. Bloggaaja puhuu Välimeren kautta tulevista turvapaikan hakijoista, joita Suomen ulkoministeri ei halua ottaa vastaan.Tässäpä yksi ,ei keksitty vaan ihan tositapahtumaan perustuva pieni arkipäivän anekdootti aiheesta:

  Eilen 4.8.2015 Pariisissa Emmaus-hyväntekeväisyysyhdistyksen vastaanottokeskuksen edessä oli eriskummallinen äänekäs mielenosoitus.Viitisenkymmentä Välimeren kautta tullutta erythrealaista turvapaikanhakijaa estivät keskuksen työntekijöitä tulemasta toimeensa ja pitivät metelikästä menoa ulkona. Emmauksen vastaanottokeskukseen väliaikaisesti sijoitetut henkilöt ilmoittivat, etteivät heidän olonsa keskuksessa vastaa niitä odotuksia, joita heillä oli kotiseudultaan pakoon lähtiessään.Heidän mielestään Pariisissa asuminen on kuin olisi vankilassa, ja heillä ei ole nyt heti kaikkia niitä mukavuuksia,mitä he haluaisivat !
  Kuulin heidän edustajansa radiouutisissa sanovan, että he ovat tyytymättömiä vastaanottoon.Heille kun oli siellä kotimaassaan kerrottu, että Ranskassa on mukavat olot kaikilla, maan sosiaaliturva ja terveydenhoito on jokaisen oikeus, annetaan työtä ja kunnon asunto nykyajan mukavuuksineen ( kuten vessat,kodinkoneet ja suihkut jne.) Mies valitti, ettei keskuksessa ole tarpeeksi pyykinpesukoneita eikä yksityisiä pesumahdollisuuksia.Eikä siis niitä lähtömaassa heille lupailtuja oloja.

  Nämä ihmiset eivät ole missään rähjäisessä ylikansoitetussa luvatta Ranskaan tulleiden sijoituskeskuksessa.Emmaus-vastaanottokodit ovat sen asukkaiden väliaikaisuudesta huolimatta tunnettuja hyvästä vastaanotosta ja kaikista vähäosaisista huolehtimisesta!

  Monet ranskalaiset ja pariisilaiset pakolaismyönteisekin ihmiset rupesivat ihmettelemään noiden maahan vapaaehtoisesti vastaanotettujen käyttäytymistä ja kyselemään, että pitääkö Ranskan ja yleensä EU:n vastaanottaa Välimeren pakolaisia näiden omilla ehdoilla ?!Ja minkälaisilla ehdoilla ? Ja miten nämä voivat vaatia hetipaikalla elämänsä järjestämistä mahdollisimman mukavaksi.Heitä kun on autettu jo selviämään hengissä ja saamaan huoltoa. Pakolaisehdokkaiden ymmärtäminen on vaikeutunut tällaisessa tilanteessa.Ja em.henkilöiden käyttäytyminen on saanut aikaan kielteistä asennoitumista ja väestön kriittisiä kannanottoja.

  On ehkä shokeeraavaa puhua tällaisista tapauksista .En ole pakolaisten enkä maahanmuuton vastainen.Enkä väitä, etteikö jossakin muualla pakolaisten vastaanotto ole kehnompaa.Mutta tämä hämmästyttävä tositapaus saa miettimään asioita realistisesti.Mitä konkreettista tulisi tehdä, jottei tällaisia kanta-asukkaiden ja maahan vastaanotettujen pakolaisten tai muiden maahanmuuttajien keskinäistä yhteisymmärrystä vaikeutettaisi maahantulotilanteessa, ja miten sitä voisi parantaa, ja samalla estää kanta-asukkaiden ”kateellisen ” ja kielteisen suhtautumisen tulijoihin?
  Pitäisikö kaikkien EU-maiden lähettää mahdollisiin lähdemaihin maahanmuuttoa aikoville tarkoitettua kielteistä mainosta ja tarinaa euroopan maiden oloista , kuten Tanska on aikonut tehdä ? Ja josko tällaisesta olisi mitään apua, koska maailman taloudellinen, poliittinen ja ilmastollinen tilanne tuo Eurooppaan joka tapauksessa jatkuvasti parempia elinmahdollisuuksia etsiviä.

 26. Ei tilastojen käyttämisessä itsessään pitäisi olla mitään väärää. Olen yrittänyt suositella käyttämään Tilastokeskuksen (https://www.tilastokeskus.fi/) ylläpitämiä kokelmia, jos haluaa vedota tilastoihin. Esimerkiksi myytti somialialaisista raiskaajista tilastokuninkaina näyttää hyvin erilaiselta tilastoista luettuina.

  Toisaalta, eniten rikoksia näyttäisi lukumääräisesti tehtailevan ainoastaan peruskoulun suorittaneet. Tästä voisi vetää, vaikkakin hyvin suorasukaisen, johtopäätöksen, että kouluttamisen tukeminen voisi olla kannattavaa rikos- ja maahanmuuttopolitiikan jatkeena.

 27. Ruotsi on ottanut lähes kaikki hakijat vastaan.
  Sielähän menee tosi hyvin, autopommi-iskuja ei ole aivan joka päivä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *