Mitäs kuoli, oma vika

Oulussa menehtyi tiettävästi somalialaistaustainen mies pudottuaan kuudennen kerroksen ikkunasta. Poliisi tutkii asiaa toistaiseksi ilman ääneenlausuttuja epäilyksiä suuntaan tai toiseen. Jutussa on joka tapauksessa vahva peruste epäillä rikosta. Kuolleen nuorukaisen asuntoon oli poliisin mukaan ollut pyrkimässä kolme ihmistä, joita luonnehditaan ilman etnisiä lisämääritteitä ”suomalaisiksi”. Tässä kaikki julkisuuteen tihkuneet tiedot.

Kuten eräästä tamperelaispizzeriasta muistamme, uutisoinnin niukkuus ei ole mikään este Suomen johtavalle rasistifoorumille. Johtopäätökset tehdään täysin siltä pohjalta, että ”hyvä kun kuoli” ja ”varmasti oli oma vika”.

Mainitussa Tampereen pizzeriapalossa syylliseksi osoittautui lopulta vakuutuspetosta suunnitellut yrittäjä, joka sattumoisin ei ollut Väinön kansaa ja Kalevan heimoa. Homma-keskustelussa oli siis arvattu oikein – Päivi Lipposen erehtyessä omassa veikkauksessaan. Tosin hommalaisten vastaus oli totta vain puoliksi, sillä jostain syystä he saivat päähänsä, että tuhopoltto olisi jotenkin sidoksissa maahanmuuttopolitiikkaan.

Ehkä vanhaa asiaa pitää vielä täsmentää. Hommalaisille seuraava virke on täydellisesti ylivoimainen, mutta muut ymmärtänevät: vakuutuspetos ei ole millään tavalla sidoksissa tekijänsä uskontoon, ihonväriin tai kansalliseen taustaan, ei edes silloin, kun rikos johtaa kuolemantapauksiin.

Pizzeriapalon tapauksessa hommalaiset päätyivät omalaatuisella tavalla hurraamaan suomalaisuhreille – olivathan nämä onnettomat nyt maahanmuuttokritiikin sankarivainajia. Suomen Sisun Tampereen osaston historian suurin tragedia lieneekin, ettei ravintolapalon uhreilta jäänyt järjestön käyttöön Blutfahnea, jonka perässä marssia.

Kyllä, natsikortti.

Tässä ohessa muutamia valikoituja kuvakaappauksia Hommaforumin keskustelusta Oulun kuolemantapauksesta. Tällä kertaa siis uhri oli sattumalta toisenvärinen ja siten ei niinkään kansallismielisen liikkeen marttyyri kuin hyvä alku.

(Kuvat voi klikata isommaksi.)

Jokainen voi aivan kiihkotta puntaroida laajaa keskustelua, jossa vittuillaan kuolleelle ja hänen etniselle taustalleen sekä riemuitaan täysin avoimesti siitä, että Suomessa on yksi tummaihoinen vähemmän. Mikäli keskustelu edustaa forumistien valtavirtaa – kuten vaikuttaisi, ovathan kyseessä tuhansien viestien keskusteluveteraanit eikä vastalauseita näy – voidaan sanoa aivan suoraan, että suomalaisten ”maahanmuuttokriitikoiden” lopullinen tavoite on joidenkin ihmisten hävittäminen maasta – tuhoamalla, jos ei muuten – tyystin ihonvärin, kansallisuuden tai uskonnon perusteella.

Tässähän ei sinänsä ole mitään tavattoman pöyristyttävää. Mielipiteitä ovat äärimmäisetkin mielipiteet ja niitä saa esittää, jos on selkärankaa seistä sanojensa takana. Siksi, mikäli he olisivat rehellisiä ihmisiä, hommalaiset voisivat tulla ulos kaapeistaan ja tunnustaa vihaavansa/pelkäävänsä lähimmäisiään pelkän ihonvärin tai uskonnon perusteella. Sen jälkeen keskustelu olisi avointa. Rasisteja voitaisiin auttaa heidän kivuliaassa sopeutumisprosessissaan ja maahanmuuttopolitiikassa päästäisiin pohtimaan todellisia ongelmia maahanmuuttokritiikin varjolla heitettyjen olkinukkeargumenttien sijaan.

Kuolleesta oululaisnuorukaisesta me kukaan emme tiedä mitään muuta kuin vanhempien kansallisuuden, syntymäajan ja kuolintavan. Kuka tai ketkä ikinä ovatkaan vastuussa hänen varhaisesta kuolemastaan, sitä ei tiedetä. Kuten ei sitäkään, oliko miehenalku sekaantunut johonkin rikolliseen vai oliko hän vain viaton uhri.

Sen sijaan siitä on valitettavat todisteet, että Hommaforum ennätti ensimmäisten joukossa korkkaamaan väkivaltaisen kuoleman kunniaksi proverbiaalisen skumppapullon.

Ota osaa keskusteluun

17 kommenttia

 1. Itse en näe noissa kommenteissa mitään järkyttävän ilkeää. Kommentit kertovat kirjoittajistaan jotain – se täytyy myöntää – mutta ovat moniin muihin nettikeskusteluihin verrattuna ihan peruskauraa, elleivät jopa hillitympiä. Ikävät ennakkoasenteet ovat tietenkin hyi hyi, mutta on kai niitä meillä kaikilla. Jos ei somaleja kohtaan niin sitten hommafoorumilaisia.

  1. Rinnastus hommalaiset–somalit ei toimi. Hommalaiset eivät ole mitenkään syrjittyjä eivätkä ennen kaikkea edusta etnistä tai uskonnollista ryhmää. Ainoa keino, miten heitä voidaan sorsia esimerkiksi työnhaussa, on että he kertovat työpaikkahaastattelussa vihaavansa neekereitä tai nimeävät harrastuksekseen leikekirjojen kokoamisen raiskausuutisista. (Eivätkä kaikki pomot pidä noita edes huonoina asioina, joten kyse on ehkä enemmänkin ammatinvalinnasta.)

 2. Hattu päästä ja pää kumaraan: ei mahda olla kiva elää tässä maailmassa jos noin suunnattomasti vihaa muita. Kun nimittäin lajittelu aloitetaan somaleista, niin hommahan edistyy kunnes jäljellä ei ole edes lähisukulaisia: kaikista nyt vaan löytyy pahoja vikoja.
  Ja jos minun kämppäni ovea repimässä olisi kolme karjua, saattaisin minäkin yrittää ainutta tietä pakoon, ihan ilman huumevelkojakin. 3:1 sentään.
  Koulukiusaajat jatkavat urallaan? Kiva olla porukalla yhtä rillipäätä vastaan?

 3. Arvoisa Kirsti Era, luuletko, ettei ryhmässä ollutta naista, joka oli aiemmin ollut ko. uhrin luona loukkaa se, että nimität häntä karjuksi?

 4. Hommafoorumilla tätä blogikirjoitusta taas kutsutaan rasismiksi hommalaisia kohtaan, ja toitotetaan että ei hommalaiset ole rasisteja tai jos on niin sitten on kaikki muutkin.

  Mahtavaa menoa, hommafoorumi!

 5. Tämä blogikirjoittelun muoto hämmentää minua.

  Perinteisesti on ajateltu, että jos jossain on vaikka natsipropagandaa, sitä ei saa levittää ja yleisön pääsy siihen käsiksi tulee estää. Tässä kirjoitustyypissä taas vastenmielisiksi koettuja kommentteja tieten tahtoen levitetään sitaatein ja varmemmaksi vakuudeksi ruutukaappauksin.

  Siis, pitäisikö niin sanottua vihakirjoittelua rajoittaa, vai nimenomaan edistää jotta kaikki järkevät ihmiset oppisivat tunnistamaan sen ja esittämään vasta-argumentteja?

  1. Hommalaisessa antipodien maailmankaikkeudessa, jossa kaikista maailman olennoista valkoinen heteromies kuuluu syrjityimpään rupusakkiin, kuvitellaan yleisesti, että juuri he ovat sananvapauden sankareita. Heidän myyttinen vastustajansa on vihervasemmistolainen nainen, jolla on jokunen opintopiste korkeakouluopintoja ja Suomen Illuminatin, Demlan jäsenyys. Nämä feminatsit muodostavat yhdessä ulkomaisten sisartensa kanssa supervoimakkaan, kaikkea elämää ja toimintaa kontrolloivan salaisen maailmanhallituksen. Yksi heidän tavoitteistaan on, hommalaisessa diskurssissa, estää toisinajattelu.

   Puuttumatta koko vainoharhaan sen enempää todettakoon, että Suomessa mielipiteet ovat täydellisesti vapaita.

   Ne ovat siksi myös vapaata riistaa. Siksi niitä pitääkin tuoda esiin. Mielipiteet eivät katoa sensuroimalla, vaan avaamalla.

   Muuten, olettaisin, että natsipropagandaa Suomessa sensuroi kokoonsa nähden eniten juuri Hommaforum, jossa antisemitismiä ja suorasukaista white power -argumentointia lakaistaan jatkuvasti maton alle. Foorumin käyttäjien kannalta se on hyvä asia, koska eiväthän suinkaan kaikki hommalaiset samastu ensisijaisesti Hitleriin. (Lisäksi on muutamia rikoslain pykäliä, joissa kielletään yllyttäminen rikokseen.)

   Peittelemätön vahingonilo erivärisen miehen kuolemasta on toki palstan yleisenkin linjan mukaan aivan košer.

 6. Tämäpä hauskaa, kommenttiani ei julkaistu tässä osiossa. Mikä on tietysti ymmärrettävää, koska siihen ei oltaisi kyetty vastaamaan mitenkään. Voi kuinka noloa. Olet säälittävä. Olet kyllä hyvin imenyt oppisi suoraan kommunistin kultaisesta käsikirjasta.

  TÄMÄ JÄI JULKAISEMATTA:
  Niin, arvon bloggaaja, olisi mukavaa, jos esittäisit jonkun todisteen noille väitteillesi ja perustelisit, mikä yllä kuvatussa screen capissa nimenomaan viestittää näitä seuraavia esittämiäsi asioita:

  ”…vittuillaan kuolleelle ja hänen etniselle taustalleen sekä riemuitaan täysin avoimesti siitä, että Suomessa on yksi tummaihoinen vähemmän.”

  ”…voidaan sanoa aivan suoraan, että suomalaisten ”maahanmuuttokriitikoiden” lopullinen tavoite on joidenkin ihmisten hävittäminen maasta – tuhoamalla, jos ei muuten – tyystin ihonvärin, kansallisuuden tai uskonnon perusteella.”

  Eli toivoisin, että esittäisit noille väitteillesi tukea. Harmi vaan, että et taida siihen pystyä. Ei nimittäin ole mikään uusi asia, että kommunisti valehtelee ja keksii asioita.

  1. Spämmifiltteri oli tulkinnut tämän ja edellisen kommenttisi roskapostiksi, joten en ollut huomannut koko viestiä. Nyt kun luen sen, huomaan roskapostisuodattimen olleen oikeassa.

 7. Kenen vika se sitten on jos kaveri putoaa ikkunasta omaa typeryyttään?

  1. Heh, sehän on todellakin oma vika. Ei esimerkiksi etnisen taustan tai uskonnon. Huomio oikeastaan kiinnityykin tähän outoon keskusteluun, jossa sivukaupalla irvaillaan kuolemantapausta vain siksi, että kuollut sattuu olemaan erivärinen kuin maan kansalaisten enemmistö. Pahemmaksi asian tekee se, että Hommaforum on oikeasti hyvin tiukasti moderoitu keskustelupalsta ja verkkoyhteisö, joka määrittelee itsensä jonkinlaiseen asiantuntijarooliin maahanmuuttopoliittisessa keskustelussa – ja jolle myös tuo rooli on melko virallisesti tunnustettu (Fobba).

   Mitä tekemistä nuoren miehen väkivaltaisella kuolemalla on Suomen maahanmuuttopolitiikan kanssa?

   1. Miten kuolema oli väkivaltainen? Minusta sinä ja moni muu(ilmeisesti ihan hyvällä tarkoituksella) vaikeutat meidän maahanmuuttajien elämää syyllistämällä suomalaisia vääristä asioista.

    Kyllä. Asia on ikävä kaikin puolin, mutta minkäänlasita väkivaltaa ei ainakaan uutisten perusteella ole esiintynyt. Jos ei sitten oven rikkomista sellaiseksi katsota.

    Maahanmuuttopolitiikka on maahanmuuttopolitiikka, eikä sillä ole tekemistä tapauksen kanssa muuten kuin ehkä hyvin kaukaata haettuna. Maahanmuuttopolitiikka ei ole Suomessa hyvä edes meidän kannalta katsottuna. Tulee liikaa väkeä joka ei kunnioita maata joka antaa apua tarvitsevalle.

    1. Maahanmuuttopolitiikka on maahanmuuttopolitiikka, eikä sillä ole tekemistä tapauksen kanssa muuten kuin ehkä hyvin kaukaata haettuna.

     Tämä oli syy, miksi koko blogientryn kirjoitin.

     En ota kantaa maahanmuuttopolitiikkaan, vaan kysyn vain, miksi isohko joukko kansalaisia väittää käyvänsä keskustelua Suomen valtioon töihin tai asumaan pyrkivien ihmisten kohtelusta, vaikka oikeasti he vain haluavat maamme olevan yksivärinen, yksikielinen ja kukaties vain yhden puolueen johtama? Valtion ja kuntien viranomaiset ovat yrittäneet erilaisten kansalaisjärjestöjen kanssa pohtia Suomeen kohdistuvan muuttoliikkeen käytännön ongelmia kansainvälisten sopimusten ja yleisen ihmisoikeuskäsityksen valossa, mutta mitään kansalaiskeskustelua asiasta ei voida käydä ennen kuin ”avointa keskustelua” vaativat hommalaiset ja sisulaiset lakkaavat sekoittamasta etnisiä ja kulttuurillisia ennakkoluulojaan asiaan. Olen tätä verrannut ennenkin keskusteluun evoluutio-opista ja kreationismista: jälkimmäiset sabotoivat tieteellistä tutkimustyötä täysin uskomuspohjaisilla väittämillään.

 8. Pidätkö minua tyhmänä?

  Mistä sinä tiedät, että isohko joukko haluaa maan olevan yksivärinen?

  Yhtä hyvin voi sanoa, että sinun ajatus on kuin kuin kreationismi.

  Miksi ihmisarvo ei koske maahanmuuttaja joka on pelkkä leikkikalu? Miksi te vain pohditte, miten tulee käsitellä aivoton pakolainen?

  Miksi somalilla saa olla ennakkoluulo, mutta suomalaisella ei? Mistä luulet ennakkoluulon tulevan?

  On hyvä olla ideologia, mutta ei sen saa antaa määritellä omia ennakkoluuloja.

  1. Minä en todellakaan esitä mitään arviota siitä, kuka sinä olet tai miten oppinut tai älykäs olet, ystävä hyvä. En ole kenenkään älylliseen suorituskykyyn ottanut kantaa.

   Ennakkoluuloja on kaikilla enkä niitä ole ollut kieltämässä. Päinvastoin: haluaisin niiden olevan avoimesti esillä. Silloin, kun joku toimii ennakkoluulojensa ohjaamana, mutta väittää ajattelevansa rationaalisesti, pidän sitä epärehellisyytenä.

 9. Lueskelin tätä Jamin blogia ja ihmettelin siitä seuranneen keskustelun tasoa. Älkää viitsikö käyttää turhaa ruutia minun teilaamiseksini, ainakaan ennen seuraavaa mielipidettä.

  Itse kiinnitin huomioita nimimerkillä kirjoittaviin – varsinkin ilmiselvästi vierasperäisillä nimimerkeillä kirjoittaviin. Mitäpä, jos kirjoittaisimme kaikki omalla nimellämme.

  Jami on alusta lähtien kiinnittänyt huomiota rasismin ja kaikenlaisen eriarvoisuuden lisääntymiseen suomalaisessa yhteiskunnassa.

  Vittuilkaa minulle, mutta vituilkaa omilla nimillänne.

 10. Tämähän on vanhempi juttu, mutta mutta koska asun samaisessa talossa oli pakko kommentoida. Tiedän että 1. täällä voi koittaa mennä ikkunasta tuuletusparvekkeelle 2. kyseinen nuori mies oli ammattikoululainen eikä mikään taparikollinen 3. tässä talossa asuu muutenkin paljon maahanmuuttajia eikä heistä keskimäärin ole sen enempää ongelmia kuin suomalaisista

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *