Sää lämpenee ja Timon sauna myös

Vaikka Pentti Oinonen, tuo terävin kynä Perussuomalaisten penaalissa, on sanonut, että lumihanget ja ilmastonmuutos eivät mahdu samaan maahan, on jotain jo tapahtunut. Ainakin uutisilmastossa on muutosta havaittavissa. Jos ei muualla, niin sääuutisissa. Vielä edellisten presidenttien aikaan säätiedotteet olivat jopa raaimpina pakkastalvina kuivan asiallisia – Erkki Nysten ei olisi sortunut adjektiivien käyttöön ennusteissaan.

Onneksi sentään sadepilvenharmaa asiajulkaisu Kansan Uutiset tyytyy maltilliseen sanankäyttöön kertoessaan koko kansakuntaa vavahduttavan uutisen ”Ainakin Pohjanmaalle luvassa tulvia”.

Säästä puhumisen lisäksi asiaa on piisannut muustakin, kuten näistä:

Suomalainen elämänmuoto

Ihminen talouden rattaissa

  • Nokian irtisanomisuhka ei ole vielä näkynyt Espoon katukuvassa mitenkään erityisen vakavina sosiaalisina ongelmina. | Espoon poliisi tutkii abien karkkienheittelyä (Iltalehti)
  • Jurassic Park IV: ”Esiintymisasujen menettäminen merkitsee sitä, että Hevisaurus on toistaiseksi täysin toimintakyvytön.” | Saurusasut takavarikoitiin! (Iltalehti)
  • ”Tavallaan ymmärrän ehkä paremmin kuin aikaisemmin työttömiä ihmisiä, sellaisia jolla olisi tietoa ja taitoa. Ja halukkuutta tehdä duunia, töitä vaan ei omalta alalta ole tarjolla”, kirjoittaa kahdeksan vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä ollut, pikavippikierteensä seurauksena pahasti alkoholisoitunut 57-vuotias vuoksenniskalainen rakennusmies Kristian Meurman tuoreessa blogikirjoituksessaan. | Kristian Meurmanin julkinen avautuminen kannatti (The Voice)

Rakkausuutisia

  • Hamamat Montia sai malarian ja Vesa Keskinen inspiraation: “My Honey, You are my spark in dark of loneliness, Hamamat. Here is -32 celsius in Tuuri. I have been in flu and fever for 3 weeks – it is nothing! I am hoping all the best for You. You are a strong Lady. Do not give up! I am here in Finland only for You! Take care!” | Keskisen uusin rakkausruno sairaalle Hamamatille (MTV3)
  • Maikkari yrittää toistaa männävuotista menestystään Viivi Pumpasen suhdeuutisoinnissa ja ratsastaa peniskateudesta kärsivien peräkammarinpoikien islamofobisilla klikkauksilla. Miss Suomi -kandidaatti Anni Uusivirran ”arabimiestä” hehkutetaan ylisanoin, mutta toistaiseksi netin päivystävät rasistit ovat olleet sikiunessa. Maahanmuuttokriittisiä ”anteeks vaan, tuli Sello mieleen” -kommentteja ole huomattu toimittaa julkisuuteen. | Missifinalisti-Anni seurustelee arabimiehen kanssa (MTV3)

Kansainväliset uutistoimistot

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. Keskinen on kyllä nokkela lyyrikko, melkein Remu-tasoa Hurriganesin kulta-ajoilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *