Surkeiden ihmisten puolue

Viimeaikaisesta vaalikuvakeskustelusta voidaan tehdä se johtopäätös, etteivät perussuomalaiset ole ainakaan kansalliskiihkoilijoita tai natseja. Sen verran pontevasti he ovat tuoneet esiin häpeän, jota he tuntevat omiaan kohtaan. Kelpo natsi olisi miettimättä todennut Per Looks -kuvien esittävän uljaita ja rotupuhtaita arjalaisia tai väittänyt koko kuvasarjaa väärennökseksi.

Ulkopuolisen tarkkailijan kannalta ehkä järkyttävintä on ollut lukea Matti Putkosen – mikä piru hänenkin asemansa puolueessa on? – ja kansanedustaja Reijo Tossavaisen kammottavasta epäuskosta omiin ehdokkaisiinsa. Ilkeyden määrää paisuttaa entisestään se, että miesten inhoreaktiot ovat itse asiassa vastaus erään vihreän helsinkiläispoliitikon blogimerkinnälle.

Kun Erkki Perälä aloitti bloginsa laatimalla aivan tietoisen olkinuken omista puoluetovereistaan ja sitten tuomitsemalla sen – siis kärjistetyn hipsteriajattelun ”meistä” ja ”heistä” – sekä Putkonen että Tossavainen riensivät kilvan inttämään vastaan. Heille Perälän luoma kauhuvisio on kristallinkirkas totuus heidän omasta puolueestaan. Heitä loukkaa se, että Perälä sanoi sen ääneen.

Kaiken aikaa Perussuomalaisia lähellä oleva Hommaforum kirkuu omaa paheksuntaansa taustalla.

Koko kuvio on käsittämätön, ellei persuanalyysissä tehdä erästä täyskäännöstä.

Yleisesti tiedetään, että Perussuomalaiset ovat herravihapuolue, jossa kaiken pahan alku ja juuri nähdään pääkaupunkia hallitsevassa eliitissä. Mutta edustavatko persut itse ”valkoisen heteromiehen” tai alemman keskiluokan emansipaatiota – vallan palauttamista herroilta kansamme vähäväkisille?

Eivät. Perussuomalaiset edustavat ehdotonta ja näyttävää antautumista Helsingin yliopiston sukupuolentutkijoille. Alistuminen on koko puolueen raison d’être.

Timo Soinin puolue on ehkä kopioinut retoriikkansa Lapuan liikkeeltä, mutta se ei koskaan järjestäytyisi talonpoikaismarssiksi.

Vertailun vuoksi tarkkailtakoon vaikkapa Suomen Keskustaa, joka on Perussuomalaisten pääkilpailija. Agraaripuolueessa nostetaan johtotehtäviin häikäilemättömiä pikkukekkosia, jotka ansaitsevat äänestäjiensä arvostuksen siirtämällä valtaa ja rahaa Helsingistä vaalipiireihinsä – sekä omiin taskuihinsa. Perussuomalaiset sen sijaan eivät menestyisi edes Miss Isoäiti -äänestyksessä, elleivät he lakkaamatta pitäisi yllä ja suorastaan ruokkisi omiensa alemmuuskompleksia. Tähän sisältyy kaikenlaisen edunvalvonnan välttely ja vauraan puoluejohdon teeskennelty rahvaanomaisuus.

Selkeimmin Perussuomalaisten strateginen voimattomuus poikkeaa vanhassa työväenliikkeessä opitusta joukkovoimasta. Vielä hävityn sisällissodankin jälkeen vasemmistossa korostettiin puolueen ja ammattiyhdistyksen vahvaa neuvotteluasemaa, ”miljoonia olkapäitä”. Herroja ei pelätty, vaan heidän metkuistaan otettiin selvää: kouluttamattomassa työväenluokassa ylistettiin oppimista, mikä tuottikin liikkeelle lukuisia itseoppineita ideologeja. Vasemmistojohtajat Karl-August Fagerholmista Tarja Haloseen, Emil Skogista Mauno Koivistoon rakensivat poliittiset ja akateemiset uransa käytännössä omin käsin.

Palkansaajat, köyhät ja syrjityt äänestävät yhä SDP:n ja Vasemmistoliiton ehdokkaita siksi, että vanhat vasemmistopuolueet edustavat puutteistaan huolimatta vallan ja kunnioituksen siirtoa sortajilta sorretuille.

Perussuomalaisia äänestetään, jotta puolue pitäisi yllä illuusiota avuttomuudesta.

Tällä hetkellä jopa nuoret ja menestyneet perussuomalaistohtorit kieriskelevät maassa valittamassa sitä, kuinka voimattomia he ovat kuviteltujen ja todellistenkin vastuksien edessä. Jytkyvoitto oli puolueelle šokki, mutta hartiavoimin työskentelemällä persukellokkaat onnistuivat lopulta vakuuttamaan äänestäjänsä siitä, että isollakaan eduskuntaryhmällä ja miljoonien puoluetuella he eivät mahda mitään. Kellekään.

Mutta miksi?

Gallupien mukaan kuudesosa suomalaisista aikoo äänestää puoluetta, joka ei edes suostu ajamaan kenenkään asiaa. Syyksi on vaikea keksiä mitään muuta kuin halu ulkoistaa vastuu omasta itsestä salaliitoille. On vapauttavaa olla uhri. Ei tarvitse ottaa selvää mistään, koska sehän olisi ihan turhaa: herrathan ne näistä kuitenkin päättävät.

Sanottua:

Ota osaa keskusteluun

7 kommenttia

 1. ”Palkansaajat, köyhät ja syrjityt äänestävät yhä SDP:n ja Vasemmistoliiton ehdokkaita siksi, että vanhat vasemmistopuolueet edustavat puutteistaan huolimatta vallan ja kunnioituksen siirtoa sortajilta sorretuille.”

  lol, SDP yritti myydä kotimaamme Neukuilla 1918 ja Vasemmistoliitto nuoleskelee Kokoomusta jatkuvasti.

  Äänestän tulevissa vaaleissa Persuja.

 2. Tästä tuli taannoin juteltua erään sosialidemokraattisen nuoren kanssa kun poikkesin yhdessä vaalitilaisuudessa. Suomalaisen politiikan suuret kansanliikkeet, eli siis työväenliike ja maaseudun alkiolaisuus, ottivat aikoinaan asiakseen omaehtoisen kansansivistyksen. Syntyi opistoja, sivistysliittoja, kansalaistoimintaa ja sivistystyötä, joiden vaikutus on ilmeinen vielä tänäkin päivänä. Ajatuksena oli näyttää maan eliitille, että kansa kyllä pystyy samaan kuin hekin ja parempaankin.

  Perussuomalaisten lähtökohta ja viesti jäsenilleen on toisenlainen: tule sellaisena kuin olet ja pysy sellaisena kuin olet. Sivistys on elitismiä ja pahimmillaan mukasivistystä. Kansan ei tarvitse nähdä mitään vaivaa tietotasonsa edistämiseksi, koska kyllä kansa tietää muutenkin. Mutta samalla on muistettava, että kansa on massavoimastaan huolimatta vääjäämättä alati sorronalainen ja tarvitsee Perussuomalaisen etujoukon esitaistelijoikseen.

  Vaikka onhan tämä tavallaan silti aivan yhtä rehellistä kuin Vihreiden — siis sen toisen räikeästi identiteettipolitiikkaan perustavan puolueen — linjaukset, joissa ajatuksena on että ihmisestä tulee automaattisesti sivistynyt ja fiksu heti kun hän ymmärtää ottaa Vihreiden jäsenkirjan. Mutta ei yhtään sitä aiemmin. Tai no, toki muutamissa tapauksissa puolueen ulkopuolisenkin henkilön kyvyt saatetaan tunnustaa, mutta tällöin ihmetellään kuorossa miksi ihmeessä hän ei ole Vihreä.

  Perussuomalaisten sisällä vaikuttava nuiva eliitti tietystikin vie avuttomuuden tunteen äärimmäisyyksiin. Länsi on uppoamassa, rappeutuvalla Euroopalla ei ole enää pelastusta monikulttuurisen hyökyaallon vyöryessä maanosamme ylitse, ja sivilisaatiomme on vääjäämättä tuhoontuomittu kulttuurimme valuvikojen vuoksi.

  Koko ironian huippu on se, että tätä alemmuuskompleksia kutsutaan kuitenkin ”kansallismielisyydeksi”.

 3. Ns. vasemmistoälymystö on vieraantunut perinteisistä vasemmiston kannattajistä murheellisen kauaksi.

  ”Palkansaajat, köyhät ja syrjityt äänestävät yhä SDP:n ja Vasemmistoliiton ehdokkaita siksi, että vanhat vasemmistopuolueet edustavat puutteistaan huolimatta vallan ja kunnioituksen siirtoa sortajilta sorretuille.”

  Pikemminkin sorretuilta uusille sortajille. Tämän seurauksena yhä useampi palkansaaja, köyhä ja syrjitty jättää äänestämättä tai äänestää persuja. Kannattaa huomata äänestysprosentin jatkuvasti pudonneen sotien jälkeen ja äänestämättä jättävät ovat juuri niitä vasemmiston potentiaalisia kannattajia.

 4. Hei

  Olen Eki, surkea perussuomalainen. Olen suht köyhistä oloista opiskellut filosofian lisensiaatiksi. En käytä alkoholia, en tupakoi ja harrastan liikuntaa. Minulla ei ole autoa tai kesämökkiä kuten monilla vasemmistoliiton kellokkailla. Olen joskus äänestänyt vasemmistoa ja vihreitäkin. Kokoomusta ja SDP:tä en koskaan. Nyt äänestän PS-ehdokasta ja teen vaalityötä perussuomalaisten hyväksi, koska esim. Vasemmisto Arhinmäen johdolla on täydellisesti antautunut globaalin kapitalismin juoksupojaksi. Persuissa on nyt se vahva voima, joka ajaa meitä eteenpäin muutoksen aikaansaamiseksi. Sitä ei voi mikään estää, vaikka poliittiset vastustajat kuinka halveksisivat ja aliarvioisivat perussuomalaisia. Uurnilla tavataan!

 5. Ja haukkuminen jatkuu, no se tunnetusti sataa persujen laariin. Antaa tulla vaan!

 6. Äänestäjien haukkuminen ei ehkä ole paras vaalistrategia. Karkkilassa vasemmistoliiton äänestäjät ovat siirtyneet perussuomalaisten taakse. Akateemiset tutkijat voinevat meille kertoa, onko syynä karkkilalaisten liiallinen rumuus, tyhmyys vai sivistymättömyys.

 7. Nykyvasemmisto on kyllä säälittävä tapaus. Arhinmäki jaksaa haukkua muita vaikka oma puolue rämpii pohjamudissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *