Työväenliike kutistui valkopesussa

Jutta Urpilainen. Kuva: SDP

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue on kutistunut käsittämättömän pieneksi. Tällä hetkellä sillä on vain yksi kansanedustaja, mikä on entiselle valtionhoitajapuolueelle mahdoton tilanne.

Toki eduskunnassa istuu koko joukko ydinvoimaa kannattavia ulkomaalaisvastaisia miehiä ja naisia, joista useiden nimet löytyvät SDP:n jäsenrekisteristä. Minkään sortin sosialisteja nämä Kokoomuksen ay-siiven kellokkaat eivät ole olleet vuosikausiin.

Mediakin on pannut merkille aatteellisten demareiden kadon, joka ei jätä toimittajaressukoille muuta kuin vaatteelliset demarit. ()

Iltalehden lystikkäästi nimetty ”Stailaaja” teki telkkaria katsellessaan vallankumouksellisen havainnon, että eksoottisissa kaukomaissa kaikenlaisten sutturoiden kanssa koko ajan matkusteleva Kimmo Kiljunen käyttää hassunkurisia vaatteita. Siinäpä mainio jutunaihe!

* * *

Totta puhuen yhden poliittisen liikkeen syöksykierre ei oikeasti ole minkään puolueen etu. SDP:n romahdus vaikuttaa yleiseen politiikan arvonantoon. Siksi sekä vasemmiston että oikeiston kannalta mitä toivottavinta, että Hakaniemessä oltaisiin jo kokoamassa suurta lähetystöä, joka marssisi Suomen tämän hetken vähiten äärioikeistolaisen presidenttikandidaatin pakeille ja pyytäisi hänet myös demareiden ehdokkaaksi.

Ehkä Pitkänsillan ylittänyt lähetystö voisi muutenkin olla se viimeinen puuttuva tekijä, jota tarvitaan, jotta Sauli Niinistö suostuisi lähtemään ehdolle. Suomen kansalle hänen valintansa olisi kuin Pyhän Kolminaisuuden voitto, yhden miehen värisuora: railakkaan vihreä kokoomusjohtaja, joka tunnetusti olisi myös työväen presidentti.

Niinistö tosin joutuisi käymään ankarat väittelyt SDP:n jääräpäisen ydinvoimaklikin kanssa; he kun eivät hevillä hyväksy kokoomusjohtajan ekoanarkistisia aloitteita.

* * *

Muitakin jännittäviä asioita on puolen viikon otsikoissa ollut:

Ota osaa keskusteluun

4 kommenttia

  1. On siellä demareissakin aidosti kunnon ihmisiä. Esimerkiksi nyt eduskunnan jättävä Marjaana Koskinen Varsinais-Suomessa on tehnyt pyytetöntä työtä jo vuosia ja äänestänyt usein oman puolueensa oikeistolaista linjaa vastaan myös SDP:n ollessa hallituksessa.

  2. Täytyy sanoa Jami, että olet niin ytimessä asiassasi, että mahtaa olla tulikuumat paikat jo! 🙂

  3. Henrikki, olet aivan oikeassa. Target=_blank pitäisi muistaa laittaa joka linkkiin.

    Mitä tulee kelpo demareihin, heidän olemassaolonsa nähdään vaikkapa ydinvoimapäätöksissä, joissa on teoreettisesti mahdollista, ettei hallitusrintama pidä.

    Käsittämättömintä tässä taistelevan työväenliikkeen jäämistössä onkin juuri tuo lapsenomainen usko ”hyvään isäntään”, joka ottaa kaikki SAK:n jäsenet suojatyöhön kannattamattomalle paperitehtaalleen, jos vain SDP antaa hänelle ydinvoimalan.

    Olemme itse kukin ilkkuneet vihreitä siitä, että he ovat luottaneet porvarien hyvään tahtoon – että tukemalla joitakin keskustalaisten tavoitteita nämä suostuisivat olemaan tappamatta saimaannorppia tai rakentamatta Vuotosta – ja saaneet tietenkin nenilleen, koska ”kepu pettää aina”. Mutta onko SDP:n strategia yhtään erilainen? Ja ennen kaikkea: onko Vasemmistoliiton?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *